Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIŢII organizate de poliţiştii din Alba în 5 judeţe, într-un dosar de furturi de animale. 11 suspecţi şi prejudiciu estimat la 61.000 de lei

Publicat

Polițiștii din cadrul IPJ Alba efectuează joi dimineaţa 16 percheziţii la domiciliile sau locaţiile aparţinând unor persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în  săvârşirea mai multor furturi de animale, prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 61.000 lei. Sunt vizate locaţii din Alba, Sibiu, Timiş, Braşov şi Argeş. Un grup de 11 persoane vor fi aduse la audieri. Cinci dintre acestea sunt suspectate că au furat cai, vite şi oi din Alba Iulia, Ciugud şi din judeţul Sibiu.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, sprijiniţi de poliţişti din cadrul inspectoratelor de politie județene Sibiu, Timiş, Brașov şi Argeş precum şi de poliţişti ai Serviciului de Operațiuni Speciale Alba, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează simultan 16 percheziţii la domiciliile sau locaţiile aparţinând unor persoane din Alba (1), Sibiu (6), Timiş (7), Braşov (1) şi Argeş (1), care sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi tăinuire, într-un dosar aflat în lucru la Poliţia Municipiului Alba Iulia privind cinci furturi de animale (bovine, cabaline şi ovine), comise în perioada martie 2013 – ianuarie 2014.

La acţiune participă un număr de 78 de poliţişti din care 40 sunt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, 20 din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Sibiu, 10 din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi câte 3 de la Inspectoratele de Poliţie Judeţene Braşov şi Argeş.

Pe baza mandatelor de aducere, 11 persoane despre care există suspiciunea că au participat la comiterea furturilor sau au sprijinit la valorificarea animalelor furate vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit că în perioada martie 2013– ianuarie 2014, cinci din cele 11 persoane, ar fi sustras 14 animale (5 vaci, 6 cai şi 3 oi), în valoare totală estimată la 61.200 lei, de pe raza judeţelor Alba (din localităţile Alba Iulia şi Ciugud) şi Sibiu, iar ulterior, cu ajutorul complicilor, le-au valorificat.

În urma percheziţiilor desfășurate, se urmărește depistarea animalelor sustrase precum şi identificarea de noi mijloace de probă (paşapoarte pentru cai, crotalii bovine, înscrisuri etc)

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a celor 11 persoane în legătură cu care există suspiciuni de comiterea infracțiunilor menţionate, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele lor, se precizează într-un comunicat IPJ Alba.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax