|

UPDATE VIDEO: PERCHEZIŢII acasă la Regele Cioabă, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 5 milioane de euro. Soţia acestuia, ridicată de poliţişti

perchezitii regele cioaba sibiuSoţia utointitulatului rege internaţional al romilor Dorin Cioabă, Sighişoara, a fost ridicată, miercuri, de către poliţişti în urma unor percheziţii la locuinţa familiei, într-un dosar de evaziune fiscală. Va fi dusă la audieri la sediul Poliţiei Mehedinţi.

Acţiunile sunt derulate de polițiștii din Mehedinți și ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române. Miercuri dimineaţa, efectuează 28 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin comiterea de infracţiuni economice şi pun în aplicare 32 de mandate de aducere, potrivit IGPR.

Persoanele sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, iar activitățile se desfășoară în județele Mehedinți, Timiș, Argeș, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj și în municipiul București.

UPDATE: Poliţiştii au confiscat două autoturisme de lux și aproape 250.000 de euro, în lei și valută, în urma celor 28 de percheziții la persoane bănuite de fraude economice.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil, iar trei bărbați au fost reținuți, transmite IGPR.

Au fost ridicați 792.500 de lei, 47.935 de euro și 800 de dolari și au fost indisponibilizați 97.000 de lei în cont bancar.

Față de 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 37 de ani, din Strehaia, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 – 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

32 de persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pentru audieri”, mai precizează Poliţia Română, în comunicat.

Dorin Cioabă a anunţat că sunt vizate două societăţi administrate de către Sighişoara care au colaborat cu firme ale romilor din Strehaia, fiind vorba despre patru facturi în valoare de 20.000 de lei despre care anchetatorii susţin că sunt fictive, transmite News.ro.

Soţia lui Dorin Cioabă, Sighişoara, a fost ridicată, miercuri, de poliţişti în urmă percheziţiilor care au fost efectuate la locuinţa familiei dintr-un cartier aflat la marginea municipiului Sibiu. Dorin Cioabă a declarat presei că merge şi el la Mehedinţi pentru a-şi asista soţia în calitate de avocat, el având această specializare.

Dorin Cioabă a precizat că anchetatorii au căutat documente vizând operaţiuni comerciale efectuate între două dintre societăţile administrate de soţia să şi firme ale romilor din Strehaia.

„E vorba de o firma cu care a lucrat soţia mea la Strehaia Am cumpărat nişte marfă şi au venit şi la noi.  Eu nu am nicio treaba, numai soţia. Soţia este învinuită că a colaborat cu aceşti oameni. Dacă au colaborat două firme de ţigani există suspiciunea că ţiganii au fraudat statul. Aşa înţeleg ei să facă circ „, a declarat Dorin Cioabă.

Acesta a afirmat că cele două firme ale soţiei sale sunt în faliment de zece ani de zile, procedura fiind aproape finalizată. De aceea, la domiciliul lor nu au fost găsite documente.

„Am cumpărat deşeuri de plumb şi plumb de la nişte firme din Strehaia cu care colaborăm. Noi avem filmări, că la mine în unitate există camere video, am filmat numărul de maşină, am filmat persoanele care au adus marfă, dar domnii consideră că sunt fictive vânzările. Ne complicăm la patru facturi de 20.000 de lei, dar au reuşit spectacol mediatic” a mai spus Dorin Cioabă, citat de hotnews.ro.

În acest dosar, poliţiştii fac percheziţii şi la domiciliile şi firmele administrate de romii din Strehaia.

surse: IGPR, hotnews.ro

sursa foto: oradesibiu.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=594690avatar Publicat de pe 13 septembrie 2017 şi actualizat pe 13 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
  • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI