Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: PERCHEZIŢII DIICOT în ALBA şi Cluj într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. 50 de suspecţi şi martori, la audieri

Publicat

IMG_3408 Procurorii DIICOT Alba Iulia au coordonat, vineri, peste 20 de percheziţii în judeţele Alba şi Cluj, pentru destructurarea unui grup infracţional acuzat că obliga tinere să se prostitueze în Germania, Spania, Italia şi alte ţări. 50 de suspecţi şi martori sunt aduşi pentru audieri, la sediul DIICOT. Dosarul vizează, pe lângă constituirea de grup infracţional, şi infracţiunile de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Concomitent, poliţişti din Germania efectuează 5 percheziţii în locaţii din zona Augsburg. În judeţul Alba, percheziţiile au vizat zona Blaj.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională organizată, care ar fi exploatat 32 de tinere, determinându-le să practice prostituţia în Italia, Germania, Austria şi Belgia.

YouTube video

IMG_3406 „La data de 4 martie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T.Alba Iulia, efectuează 21 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în ţări precum Italia, Germania, Austria şi Belgia”, se arată în comunicatul Poliţiei Alba.

Potrivit DIICOT, „Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări faţă de un număr de 25 de suspecți într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

DIICOT sediu 3 În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2001 membrii grupului infracţional au racolat peste 32 persoane sex feminin, prin constrângere fizică şi morală, pe care le-au obligat la practicarea prostituției pe teritoriul Italiei, Germaniei, Austriei, Belgiei şi Luxembourgului.

În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Ausburg.

S-a reţinut că, în ultimii ani, liderul grupului a efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la  2.395.988 de lei şi 183.758 de euro.

În cauză au fost efectuate un număr de 21 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Alba și Cluj şi simultan 5 percheziții domiciliare în Germania, zona Augsburg.

La sediul DIICOT – Serviciul  Teritorial Alba au fost conduse în vederea audierii un număr de 25 de suspecţi, precum şi 25 de martori.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din structurile de combatere a criminalităţii organizate din Hunedoara, Sibiu şi  Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acţiune au participat  jandarmi din judeţele Alba, Cluj, Bihor, Mureș şi Olt.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. crina

    sâmbătă, 05.03.2016 at 02:22

    S-a auzit de mult timp in oras (in Blaj) ca Boitor se ocupa cu proxenetism. Eu am auzit acum vreo 10 ani pentru prima data. Atat de mult le-a luat politistilor sa intervina?? De unde bani de masini, case, constructii daca nici Boitor nici altii din jurul lui nu a muncit 1 zi? De ce politia nu s-a sesizat mai repede? De unde provin toti banii astia pe care ii invart? Justitia trebuie sa functioneze in Romania! Se aude in oras ca un proiect imobiliar (construieste niste blocuri) este cu un senator!! Coruptie la nivel inalt!! Spalare de bani!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax