Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIŢII DNA Alba Iulia în trei judeţe, la o instituţie publică şi domicilii, într-un dosar cu fapte de corupţie comise în 2015

Publicat

masini jandarmi Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează, marţi, percheziţii într-un dosar de corupţie. Descinderile sunt la patru locaţii din judeţele Covasna, Braşov şi Iaşi.

Una dintre locaţii este o instituţie publică, surse judiciare precizând că este vorba despre Judecătoria Sfântu Gheorghe.

UPDATE: Ar fi vizată judecătoarea Elena Poiană, care la data faptelor în august 2015 era judecător la Tribunalul Harghita, în prezent fiind preşedintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe. Acuzaţiile ar fi 10.000 lei mită, ban ice ar fi fost pretinşi de la doi inculpaţi. pentru a dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar într-o cauză pe rolul Judecătoriei Miercurea Ciuc. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie, după ce ar fi pătruns în locuinţele unor persoane în vârstă, le-au ameninţat cu cuţitul, le-au stropit cu un lichid inflamabil şi le-au imobilizat.

În august, măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu controlul judiciar.

Procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în anul 2015.

“În cursul zilei de 16 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate în județele Covasna, Brașov și Iași, din care una reprezintă sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, din partea Direcției de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Alba și Iași.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax