Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIȚII domiciliare și la societăți comerciale din ALBA. Persoane bănuite de înşelăciune şi abuz de încredere prin fraudarea creditorilor

Publicat

perchezitii Miercuri dimineața, 20 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 5 percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor de înşelăciune şi abuz de încredere prin fraudarea creditorilor. Activităţile vizează domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând unor persoane din judeţele Alba (două percheziţii) şi Cluj (3 percheziţii).

Citeşte şi Dosarul de înşelăciune în transport de mărfuri: PATRU tineri din Alba şi Cluj, REŢINUŢI. Prejudiciu de peste 140.000 de lei

În cauza aflată în lucru la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din I.P.J. Alba, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015, reprezentanții unei societăţi comerciale din judeţul Alba au contractat prin intermediul „bursei de transporturi” efectuarea de servicii în domeniul transporturilor de mărfuri, de la un număr de 18 operatori de transport, fără ca operaţiunile economice sa fie achitate, conform contractelor încheiate.

Pentru a putea induce în eroare mai mulţi operatori de transport, reprezentanţii societăţii au înregistrat persoana juridică contractantă pe numele unei persoane fizice care are capacitate de răspundere limitată, iar ulterior au utilizat două societăţi comerciale din Alba şi Cluj, cu un comportament de tip fantomă şi administrate prin interpuşi.

Prin aceste operațiuni, celor 18 părţi vătămate li s-a creat un prejudiciu de peste 144.000 de lei.

Pentru obţinerea de probe în cauză, azi, 28 ianuarie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, efectuează 5 percheziţii urmând să fie puse în executare 4 mandate de aducere faţă de persoanele bănuite de comiterea „faptelor de înșelăciune” şi „abuz de încredere prin fraudarea creditorilor”, (două din judeţul Alba şi două din judeţul Cluj) care vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu sprijinul Serviciul de Operațiuni Speciale Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax