Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții la Timișoara și la locuința unui șofer de TIR din Alba Iulia. Acțiunea vizează o grupare specializată în trafic de migranți

Publicat

m

DIICOT și Poliția de Frontieră Timiș a făcut în această dimineață percheziţii la şase adrese din Bucureşti şi din Alba Iulia. Procurorii DIICOT şi Poliţia de Frontieră Timiş au descins la mai multe persoane suspectate că ar face parte dintr-o grupare infracţională româno-pakistaneză specializată în traficul cu migranţi. Printre cei implicaţi în reţea se află şi un membu PDL, scrie pressalert.ro Din Alba Iulia s-a făut percheziții la locuința unui șofer de TIR, care a fost ridicat și dus la audieri la DIICOT Timiș.

Poliţiştii au ridicat mai mulţi tineri asiatici care ar fi trebuit transportaţi în occident. Cei care i-au adus în Timişoara şi le-au promis să-i treacă graniţa au ajuns şi ei în duba poliţiei.

Reţeaua era foarte cunoscută astfel încât sute de cetăţeni din Afganistan Pakistan, Bangladesh, Siria, Camerun sau Somalia apelau la serviciile ei. Migranţii erau puşi în legătură cu membrii grupării din Bucureşti.  Aceştia îi adăposteau câteva zile în România şi le pregăteau ieşirea din ţară.

Pentru a ajunge în ţări din vestul Europei, clienţii plăteau reţelei între 1.400 şi 1.600 de euro.

Activitatea grupării a fost monitorizată în ultimele şase luni, anchetatorii stabilind că, iniţial, transfugii erau scoşi din ţară ascunşi în TIR-uri. Românii erau cei care se ocupau de racolarea şoferilor.  Aceştia, după ce încărcau camionele cu marfă care trebuia să ajungă în Italia, Franţa sau Germania, se opreau pe traseu şi îi ascundeau de transfugi în camioane. Membrii reţelei îşi luau măsuri speciale de precauţie – până când ajungeau cu migranţii în Ungaria le luat bateriile de la telefoane pentru a se asigura că nu sunt monitorizaţi.

După ce poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe transporturi ale grupării, liderii au schimbat metoda de operare – au înlocuit TIR-urile cu călăuze. Transfugii erau aduşi la Timişoara, iar de aici erau duşi cu maşinile până în apropierea graniţei cu Ungaria, în special în zona Beba Veche. Aici li se indica direcţia pe unde să treacă peste fâşie, iar călăuzele treceau cu maşinile goale prin vamă şi îi preluau de te teritoriul Ungariei pentru a-i duce la destinaţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax