Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pericolul din frigider. TOP cele mai nocive alimente pe care le găseşti la supermarket. Recomandări de la nutriţionişti

Publicat

mancare si bautura După sărbătorile cu mese bogate şi preparate “grele”, de casă, schimbarea meniului şi alegerea unor produse “din magazin” sunt, de multe ori, la îndemâna familiilor, în această perioadă. Dacă nutriţioniştii chiar recomandă alegerea unei alimentaţii uşoare, inclusiv pentru menţinerea siluetei, totuşi, unele alegeri “rapide”, după cumpărături la supermarket, nu sunt şi cele mai sănătoase.

Pe lângă legume, brânzeturi şi fructe, majoritatea leg şi mezeluri. Însă, medicii spun că ar trebui să renunţăm de tot la ele, dar dacă nu este posibil măcar să le consumăm cu moderaţie.

Mezelurile conţin carne de proastă calitate, sunt pline de E-uri, îngraşă şi au foarte multă sare. Cele mai periculoase, ca să spun aşa, sunt crenvurştii şi parizerul, care au în compoziţie multe zgârciuri, tendoane şi şorici şi carne destul de puţină. Nici salamurile, şunca sau alte tipuri de mezeluri nu sunt mai naturale. Toate au conservanţi, tot felul de aditivi şi potenţatori de aromă care le fac mai gustoase. Trebuie evitate pe cât posibil. Putem consuma mezeluri dacă ni le facem în casă, din carne pe care noi am cumpărat-o şi ştim exact ce punem în ele. Consumate zilnic, mezelurile pot duce la probleme cardiace, la un colesterol mărit şi la probleme de rinichi din cauza cantităţii mari de sare pe care o conţin“, spune Eva Iorţan, medic nutriţionist, citată de realitatea.net.
Nici conservele de piaţă de la cele din carne, pateuri sau chiar peşte nu sunt deloc naturale. „Tot ce este la conservă este procesat, conţine conservanţi ca să ţină cât mai mult. Chiar dacă au un gus bun nu sunt benefice pentru sănătate deoare au foarte multe E-uri. Nimic din ceea ce este conservat nu este natural. Putem gusta din ele, dar nu trebuie să le consumăm regulat. Pe lângă faptul că ne îngraşă, pot în timp să ne afecteze ficatul. Pateurile sunt printre cele mai vândute conserve de pe piaţă şi toţi le mâncăm. Ne putem face însă în casă un pateu delicios din ficat care nu are E-uri“, mai spune medicul.
Niciun suc de pe piaţă care ţine câteva luni nu este natural. Cele mai nocive sunt sucurile acidulate. „Toate sucurile de pe piaţă au foarte mult zahăr. Cele light sunt şi mai periculoase deoarece conţin înlocuitori artificiali ai zahărului. Acestea nu îngraşă, dar sunt cancerigene. În plus, acidul din aceste sucuri ne atacă stomacul. Nici sucurile fără acid nu sunt foarte bune deoarece nu sunt naturale. Multe sunt făcute din concentrate şi au multă glucoză. În plus, sucurile din magazine au E-uri şi coloranţi artificiali. Unele mai multe, altele mai puţine. Dacă vrem să bem un suc, ne putem face acasă unul din fructe proaspete. Acela este cu siguranţă natural“, mai spune nutriţionistul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax