Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Persoanele cu venituri reduse din Aiud pot să-şi facă igiena în noua Baie Publică inaugurată în municipiu

Publicat

Municipalitatea din Aiud a tăiat, vineri, panglica unei investiţii de peste 150.000 de euro, realizată cu sprijin eleveţian. Este vorba despre Baia Publică Aiud, ce a fost amenajată în spaţiul unei foste centrale termice şi care va putea fi folosită de persoanele cu venituri reduse din oraş.

Noua Baie Publică este dotată cu panouri solare, care vor capta lumina pentru încălzirea apei calde, reducând substanţial costurile. De tarife reduse vor beneficia şi cei care vor apela la această locaţie, iar, potrivit administraţiei locale, tarifele percepute către cetăţeni vor fi diferenţiate, în funcţie de veniturile fiecăruia. Cu banii obţinuţi, se intenţionează achitarea plăţilor la utilităţi şi alte investiţii prevăzute în proiect.

Fosta centrală termică a fost recompartimentată şi dotată cu spălătorie şi uscătorie, respectiv maşini de spălat şi uscat rufe, vestiare, duşuri pentru femei şi bărbaţi, grupuri sanitare, magazie, sală de aşteptare şi încă o încăpere mobilată, destinată altor activităţi.

Proiectul româno-elveţian a fost realizat cu sprijinul administraţiei locale, Instituţia Prefectului judeţului Alba – Biroul Judeţean pentru Romi şi Asociaţia „Mesemrom” (fondată în 2007, ce are ca obiect apărarea drepturilor cetăţenilor români de etnie romă din Geneva), iar valoarea acestuia este de 609.769 de lei.

Asociaţia „Mesemrom” şi-a exprimat intenţia de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetăţenilor de etnie romă din municipiul Aiud în 2008. În anul 2009, Consiliul Local Aiud a aprobat acordul de principiu pentru realizarea investiţiei şi a pus la dispoziţie imobilul, o fostă centrală termică, ridicată în anul 1966, iar în luna februarie 2011 au demarat lucrările, executate de firma „Alba Instalaţii” SRL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Adrian

    vineri, 16.03.2012 at 18:42

    Blaj sau Aiud pana la urma?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax