Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Peste 1.000 de fermieri din Alba au declarat greşit suprafaţele de teren pentru subvenţie

Publicat

Fermierii din Alba care au completat greşit cererile pentru subvenţii pe suprafaţa de teren trebuie să înapoieze plăţile. De la lansarea programului european, din 2007 şi până în prezent, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Alba a întocmit peste 1.000 de procese verbale fermierilor care nu şi-au declarat corect amplasamentul sau au declarat suprafeţe de teren mai mari decât în realitate.

Autorităţile spun că oamenii fie nu şi-au identificat corect parcelele, fie au încercat să obţină foloase necuvenite, declarând mai mult teren decât deţin în realitate, pe acte.

Unele suprafeţe au fost controlate în teren de angajaţii APIA, iar celelalte prin teledetecţie, prin utilizarea imaginilor obţinute prin satelit.

Reprezentanţii APIA spun că toţi fermierii cărora le-au fost întocmite procese verbale trebuie să înapoieze plăţile obţinute necuveni, pâna la termenul menţionat pe act, altfel vor inapoia banii, cu dobândă şi penalizări.

Fermierii care refuză să înapoieze plăţile se vor confrunta cu ANAF, care va pune sechestru pe bunuri, pentru recuperarea banilor.

Reprezentanţii APIA spun că deja o parte dintre fermieri au înţeles situaţia şi au început să înapoieze banii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax