Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 100 de jandarmi din Alba asigură măsuri de ordine şi siguranţă la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanţi

Publicat

jandarmi

jandarmi caini În weekend, peste 100 de jandarmi din Alba împreună cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică la manifestările cultural-artistice, sportive și religioase ce vor fi organizate în judeţ.

Vineri, 25 august, începând cu ora 18.00, pe stadionul „Cetate” din Alba Iulia, vor fi prezenţi pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a-III-a, dintre echipele A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia – Gaz Metan Mediaș 2, organizat de A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia.

În perioada 25 – 27 august, în zona protejată Grup Corint din Latura de Nord a Cetății Alba Carolina din municipiul Alba Iulia, vor asigura măsuri de ordine pe timpul desfăşurării manifestărilor sportive ,,Competiție de tir cu arcul pentru copii și adulți în teren variat – Field”.

În aceeaşi perioadă, vor acţiona în Cetatea Alba Carolina, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice intitulate ,,Festivalul Dilema Veche”, precum şi la Luncile Prigoanei și Poarta Raiului din localitatea Șugag, pe timpul desfăşurării manifestărilor sportive, concurs de biciclete ,,Șureanu Bike Fest””, organizate de Centrul de Educație Ecologică Muhlbach Sebeș.

Sâmbătă şi duminică, în localitatea Horea – Mătișești, județul Alba, vor fi prezenţi şi la,,Târgul Lemnarilor din Munții Apuseni” – ediția a XXII-a şi, de asemenea, în localitatea Lopadea Nouă, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice intitulate ,,Zilele satului Lopadea Nouă”.

Duminică, începând cu ora 14.30, în comuna Cergău, vor acţiona pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice ,,Fiii Satului” și ,,Festivalul Alba Afroda”, de la ora 12.00, la „Fiii satului, localitatea Ghirbom” şi de la ora 09.00, la Mănăstirea Dumbrava, pe timpul desfăşurării slujbei religioase, organizate de Biserica Ortodoxă Română.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș va fi în weekend la ,,Zilele Orașului Teiuș”, organizate de Primăria orașului Teiuș.

Cu această ocazie Jandarmeria Alba recomandă participanților următoarele:

— să respecte precizările organizatorilor și recomandările forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.

— activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.

— participanții nu trebuie să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.

— să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora și să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheați.

— în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau le este tulburată liniștea, cetățenii pot solicita sprijin la numărul unic pentru situații de urgență ‘112’ sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax