Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 113.000 de metri cubi de lemn tăiat ilegal în zona munţilor Apuseni

Publicat

O cantitate de 113,032 metri cubi de material lemnos, în valoare de 20.185 lei a fost confiscată de poliţişti ai Serviciului de Ordine din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu lucrători ai poliţiilor oraşelor Câmpeni şi Abrud, în cadrul unei acţiuni organizate în zona munţilor Apuseni ce a avut ca scop prevenirea şi descoperirea ilegalităţilor în domeniul silvic.

Au fost controlate 190 de autovehicule şi 33 de agenţi economici şi au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, din care 25 la Legea 171 /2010 şi au fost constatate patru infracţiuni. În cadrul acţiunii a fost identificat A.I., de 39 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, care este suspect că, în perioada 8-12 februarie 2011, a tăiat de pe picior în stare verde, nemarcaţi şi fără aprobarea organelor silvice, 21 de arbori de esenţă foioase, din locul numit Ştează, de pe raza comunei Sălciua, aparţinând unui cetăţean din comună.

Poliţiştii l-au identificat şi pe H.C., de 55 de ani, din comuna Noşlac, iar, din primele cercetări efectuate în legătură cu acesta, s-a stabilit că, la începutul lunii februarie 2011, a tăiat fără drept, din pădurea proprietatea unui cetăţean din comună, cinci arbori din specia gorun.

Pentru cei doi suspecţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate” şi „furtul de arbori tăiaţi din fondul forestier naţional”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. salinas

    miercuri, 23.02.2011 at 14:35

    Cantitatea confiscata e infima pentru cit lemn se taie zilnic in Apuseni, Valea Sebesului si zona Cugir. Poanta cu 5 arbori taiati ilegal din padure proprietate personala este de-a dreptul penibila. Dam pariu ca daca primesti o lista cu baietii destepti din spatele „mafiei lemnului” din judetul Alba nu ai curajul s-o citesti decum s-o publici ?
    . Maturiteaza-te totusi.

    • admin

      miercuri, 23.02.2011 at 17:23

      ia fa un test.. sa vedem daca e asa cum spui

  2. toma

    duminică, 27.02.2011 at 08:18

    Joaca asta de-a prindeti hotul e arhicunoscuta. Mai ieri-alaltaieri se juca prin vami si se dadea in direct la TV. Citiva vajnici pazitori ai frontierelor patriei inarmati pina-n dinti si dotati cu tehnica de ultima generatia prindeau 2-3 amariti ce treceau frontiera cu doua-trei sacose cu tigari de contrabanda in timp ce tiruri intregi in valoare de sute de mii de euro, treceau nestingherite, necontrolate, cu destinatii precise uneori- sursa tv- chiar insotite cu girofar pina la destinatie. Asa ca… ceea ce ne prezinti tu e comunicatul celor din zona si care ,sigur , vad si stiu mai multe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax