Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 2.000 de persoane s-au adresat punctelor de prim-ajutor Crucea Roşie în Alba, pe timp de caniculă. Locaţiile de asistenţă medicală

Publicat

prim ajutor crucea rosie tensiune 2 Urmare a instaurării codului galben, portocaliu şi roşu de caniculă în lunile iunie, iulie şi august, Crucea Roşie Română Filiala Alba a luat măsuri imediate pentru protejarea persoanelor vulnerabile, transmite organizaţia.

Voluntarii au fost alături de populaţia din Alba Iulia (în 3 locaţii) şi Aiud (într-o locaţie) în anul 2017, în 19 zile declarate caniculare, amplasând în total 70 de puncte de prim ajutor, la care se adaugă 5 puncte de prim ajutor amplasate în pieţele agro-alimentare.

Pentru asigurarea activităţilor de prevenţie, personalul de specialitate angajat şi voluntarii instruiţi în acordarea primului ajutor de bază – peste 40 de persoane – au măsurat tensiunea arterială, au distribuit apă potabilă în cadrul punctelor de prim ajutor şi au consiliat populaţia pentru a se adapta cât mai bine perioadei caniculare, în intervalul orar 10.00-18.00.

Punctele de prim ajutor au fost amenajate în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Primăria Municipiului Aiud şi Direcţia de Sănătate Publică Alba.

În cadrul acestor puncte, din datele centralizate până în 6 august 2017, a fost măsurată tensiunea arterială unui număr de peste 2300 de persoane, 1289 în municipiul Alba Iulia şi peste 1000 în municipiul Aiud, dintre care 41% au avut vârsta între 50 şi 65 ani şi 31% peste 65 de ani. 444 persoane au înregistrat valori ridicate, peste pragul de 140/90.

De asemenea, pe toată perioada verii, în zilele de marţi şi joi, organizaţia asigură puncte de prim ajutor în pieţele agro-alimentare din Alba Iulia, respectiv Aiud, în intervalul orar 8.00-12.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax