|

Peste 2.000 de persoane s-au adresat punctelor de prim-ajutor Crucea Roşie în Alba, pe timp de caniculă. Locaţiile de asistenţă medicală

prim ajutor crucea rosie tensiune 2Urmare a instaurării codului galben, portocaliu şi roşu de caniculă în lunile iunie, iulie şi august, Crucea Roşie Română Filiala Alba a luat măsuri imediate pentru protejarea persoanelor vulnerabile, transmite organizaţia.

Voluntarii au fost alături de populaţia din Alba Iulia (în 3 locaţii) şi Aiud (într-o locaţie) în anul 2017, în 19 zile declarate caniculare, amplasând în total 70 de puncte de prim ajutor, la care se adaugă 5 puncte de prim ajutor amplasate în pieţele agro-alimentare.

Pentru asigurarea activităţilor de prevenţie, personalul de specialitate angajat şi voluntarii instruiţi în acordarea primului ajutor de bază – peste 40 de persoane – au măsurat tensiunea arterială, au distribuit apă potabilă în cadrul punctelor de prim ajutor şi au consiliat populaţia pentru a se adapta cât mai bine perioadei caniculare, în intervalul orar 10.00-18.00.

Punctele de prim ajutor au fost amenajate în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Primăria Municipiului Aiud şi Direcţia de Sănătate Publică Alba.

În cadrul acestor puncte, din datele centralizate până în 6 august 2017, a fost măsurată tensiunea arterială unui număr de peste 2300 de persoane, 1289 în municipiul Alba Iulia şi peste 1000 în municipiul Aiud, dintre care 41% au avut vârsta între 50 şi 65 ani şi 31% peste 65 de ani. 444 persoane au înregistrat valori ridicate, peste pragul de 140/90.

De asemenea, pe toată perioada verii, în zilele de marţi şi joi, organizaţia asigură puncte de prim ajutor în pieţele agro-alimentare din Alba Iulia, respectiv Aiud, în intervalul orar 8.00-12.00.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=588420avatar Publicat de pe 11 august 2017
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!
  • om: Buna treaba!
  • privat: Salarii de multinationala pentru niste angajati de multe ori incompetenti, de cele mai multe ori sfidatori cu...
  • vitan sandu: Da, si ca sa sustina aceste salarii, sa vedeti ce impozite o sa platim incepand cu 2018!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI