Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 20.000 de solicitări la Serviciul de Ambulanță Alba în mai puțin de un an. Post liber de medic de familie

Publicat

Şuluţiu Marius În prima parte a anului 2015, Serviciul de Ambulanță al Județului Alba a fost solicitat să intervină la peste 20.000 de cazuri. Raportul a fost prezentat în cadrului unei conferințe organizate cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței Române care va avea loc, pentru prima dată într-un cadru oficial, în data de 28 iulie. Cu acest prilej Serviciul Județean Alba se va deplasa la București pentru a participa la manifestări.

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean Alba, Marius Şuluţiu a fost prezent, luni, în cadrul unei conferințe de presă pentru a vorbi despre situația instituției pe care o reprezintă. Potrivit unui raport prezentat de acesta, în prima parte a anului 2015 au fost 20.207 de solicitări și s-au parcurs 822.377 de kilometri. În anul 2014 au fost 34.680 de solicitări, iar în anul 2013, 24.944.

Acesta a precizat că numărul solicitărilor este în creștere din cauza lipsei spitalelor în anumite orașe din județ printre care Zlatna sau Ocna Mureș.

În acest moment, Serviciul de Ambulanță Județean Alba are un număr de 258 de angajați din care 12 medici, 95 de asistenți și 110 de ambulanțieri.

Se pare că cea mai mare lipsă este cea a medicilor, dovadă că încă de anul trecut există un post liber de medic de familie pentru care nu s-a prezentat nimeni la concurs.

Marius Şuluţiu a mai precizat că din cauza acestui deficit de personal, cele patru ambulanțe, destinate consultațiilor la domiciliu, nu funcționează.

La Serviciul de Ambulanță Alba mai există 2 mașini de timp C1-C2, destinate urgențelor majore, 15 de mașini B1-B2 și 9 de timp A1 și A2.

În zonele greu accesibile în care mașinile ajung într-un timp mai lung, se încearcă deplasarea cu un elicopter, dar din păcate acesta poate circula doar ziua, iar pe timp de noapte doar de la un aeroport la altul.

Raportul a fost prezentat cu ocazia celebrării a 109 ani de existență a Serviciului Național de Ambulanță România. Ziua va fi marcată pentru prima dată în acest an și va cuprinde o serie de manifestări la București unde se vor deplasa și reprezentanții de la Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gicu

    luni, 27.07.2015 at 11:43

    sa se deplaseze Potorina sa ne povesteasca si noua

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax