Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 20 de case și patru restaurante au fost inundate la Alba Iulia, în urma furtunii de vineri seara

Publicat

santurile cetatii inundate 4 Peste 20 de case și patru restaurante din Alba Iulia au fost inundate vineri în urma furtunii. Pompierii au intervenit și în orașul Zlatna pentru a evacua apa dintr-o casă inundată. 

VEZI: FOTO-VIDEO: Furtuna a băgat Alba Iulia la apă. Zone din Cetatea Alba Carolina, străzi și mai multe case au fost inundate

În cursul zilei de vineri, Centrul Meteorologic Regional Sibiu a emis patru Atenționari de Fenomene Meteorologice Periculoase Cod Galben pentru mai multe zone din jud. Alba, care vizau ca fenomene: descărcări electrice, averse de ploaie, intensificări ale vântului și grindină.
În urma precipitațiilor căzute, echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Alba Iulia în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgenta Alba și echipaje de la SC Apa Canal Alba au intervenit în municipiul Alba Iulia în zona centru a municipiului, iar în orașul Zlatna a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Zlatna pentru înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice.
Situatia pagubelor produse (estimate fizic) se prezinta astfel:

1) Municipiul Alba Iulia
Nr.anexe gospodaresti total = 21 (Inundate); Nr.obiective socio-economice si administrative: 4 (Restaurant-pizzerie-inundate) – cauzele afectarii, incapacitate de preluare a retelei de canalizare.

2) Oras Zlatna zona Podu lui Paul
Nr.case total=1, din care: -avariate: 1; Observaţii: inundate; Nr.anexe gospodaresti total=1(inundate);
cauzele afectarii – torenţi sau scurgeri torenţiale.
Masurile luate de catre toate structurile implicate in gestionarea situatiilor de urgenta generate de riscurile specific sunt urmatoarele:
La nivelul Sistemului de Gospodarire a Apelor Alba au fost transmise conform fluxului informational avertizarile meteorologice primite.
La nivelul Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Zlatna a fost convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta, a fost supravegheata permanent evolutia vremii si cursurile de apa.

Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Zlatna a intervenit cu 1 autospeciala, 1 motopompa si 4 persoane.
La nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba s-a intervenit cu 2 autospeciale, 3 autoturisme, 2 motopompe, 3 ofiteri si 14 subofiteri.
Serviciul Volunbtar pentru Situatii de Urgenta Alba Iulia a intervenit cu 1 autoturism, 2 motopompe si 2 persoane;
iar SC APA Canal cu 3 autospeciale si 6 persoane.

Tot ieri, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit în loc. Miraslau pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o șură de paie. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Miraslau. Ca urmare a acestui au ars aproximativ 180 baloti de paie si 36 tone de paie. Cauza probabila a acestui incendiu o reprezinta un trasnet.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax