Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 200 de șoferi au fost sancționați de polițiști în urma unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă

Publicat

politie

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de cei din structurile de ordine publică au continuat, vineri, acţiunea de prevenire a accidentelor rutiere datorate vitezei excesive. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de aproape 50.000 de lei și au suspendat 8 permise de conducere.

Poliţiştii au folosit 14 aparate radar care au fost amplasate pe principalele artere rutiere ale judeţului Alba, în locurile cu risc de producere a accidentelor rutiere.

Au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 179 de conducători auto care au depășit limita legală de viteză, iar altor 68 de conducători auto le-au fost aplicate amenzi pentru alte abateri de la normele legale. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate estre de 48.990 lei.

Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 8 permise de conducere şi retras 5 certificate de înmatriculare. Totodată au constat două infracțiuni la regimul rutier.

De exempnu polițiştii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Aiud, împreună cu cei ai Secţiei 3 Politie Rurală Aiud, în timp ce acţionau conform planului de acţiune, pe DN 1 la km. 413+200 metri, au oprit, pentru control, un motociclu condus de H. A., de 22 de ani, din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru tânărul în vârstă de 22 de ani, îi este suspendată.

În cauza se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului i-a fost suspendată”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 335, alin.2 din Cod Penal

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax