Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 250.000 de carduri de sănătate ajung în Alba, SĂPTĂMÂNA VIITOARE. Medicii de familie nu şi-au cumpărat încă cititoare de carduri

Publicat

CAS-Alba Săptămâna viitoare în judeţul Alba ajunge prima tranşă de carduri de sănătate. Este vorba despre 250.000 de carduri, care vor fi distribuite prin Poştă persoanelor peste 18 ani. Odată ce vor ajunge în posesia lor, asiguraţii trebuie să le activeze la medicii de familie, care prin contractul pe care îl au cu Casa de Asigurări de Sănătate sunt obligaţi să îşi cumpere cititoare de carduri. Preşedintele Colegiului Medicilor de Familie Alba, George Haber a declarat pentru Alba24 că de curând au fost înştiinţaţi care sunt aparatele compatibile cu cardurile de sănătate, iar până acum niciun medic de familie nu a achiziţionat un cititor de carduri.

Din 22 septembrie va începe distribuirea cardului, concomitent, în mai multe judeţe din ţară. Procesul de distribuire va continua în luna octombrie pentru cei aproximativ 12,5 milioane de asiguraţi pentru care au fost tipărite cardurile naţionale de sănătate.

În judeţul Alba, săptămâna viitoare vor ajunge peste 250.000 de carduri de sănătate. Asiguraţii le vor primi acasă prin Poştă, iar pentru a le putea folosi trebuie activate la medicii de familie.

Aceştia din urmă sunt obligaţi să îşi cumpere cititoare de carduri din buzunarul lor. „Cine are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Alba este obligat să cumpere citioare de carduri. Este obligatoriu să le cumpere, indiferent cât costă”, a declarat George Haber.

Preşedintele Colegiului Medicilor de Familie Alba a precizat că CAS a comunicat de curând care sunt aparatele compatibile cu cardurile de sănătate care vor ajunge la asiguraţi.

Cardul de sănătate primit acasă de asigurat este inactiv. După ce va intra în posesia cardului de sănătate, asiguratul îl va prezenta pentru activare la prima vizită la un furnizor de servicii medicale. Mai exact, pin-ul de transport al cardului naţional (0000) va fi schimbat cu un pin personalizat, format dintr-o combinaţie de patru cifre. Pin-ul personalizat va fi introdus şi confirmat personal de către pacient.

Personalizarea pin-ului este obligatorie, altfel cardul rămâne în stare inactivă şi nu poate confirma servicii medicale în sistem. Acest pin va fi introdus de către asigurat ori de câte ori va beneficia de un serviciu medical pentru validarea şi, mai apoi, decontarea acestuia din fondul asigurărilor sociale de sănătate.

Introducerea altor date suplimentare pe cardul de sănătate este opţională şi se realizează doar la medicul de familie. Această etapă nu este obligatoriu să se realizeze concomitent cu activarea cardului.

Prezentarea cardului naţional de sănătate va fi obligatorie din 2015.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax