Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 250 de jandarmi asigură măsuri de ordine și siguranță de 1 Decembrie, în ALBA. 60 de cadre participă la parada militară

Publicat

parada

parada militara jandarmi_arhiva_alba Peste 250 de jandarmi vor acţiona luni, 1 decembrie, pe întreg cuprinsul judeţului Alba, cu misiunea de a asigura buna desfăşurare a activităţilor şi siguranţa participanţilor la manifestările cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Aproape jumătate sunt încadraţi la Gruparea de Jandarmi Mobilă “ Regele Ferdinand I” – Târgu-Mureş, iar 60 dintre aceştia vor participa la parada militară.

Ca de fiecare dată, cu ocazia sărbătoririi actului istoric înfăptuit la 1 decembrie 1918, Jandarmeria Alba va avea un rol important în asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul principalelor activităţi omagiale planificate de autorităţile locale, transmit reprezentanţii instituţiei.

În principal, vor fi avute în vedere manifestările la care se aşteaptă o mare afluenţă a publicului şi la care este posibilă apariţia unor situaţii tensionate sau încălcări ale regulilor statuate de legislaţia în vigoare.

În acest sens, echipajele de jandarmerie vor fi prezente pe timpul desfăşurării ceremoniilor depunerii de coroane, primirii soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii, manifestărilor religioase şi cultural-artistice dedicate Zilei Naţionale precum şi pe timpul spectacolelor pirotehnice.

Totodată, Jandarmeria Română va participa la parada militară cu tehnică auto şi 60 de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobilă “ Regele Ferdinand I” – Târgu-Mureş.

De asemenea, potrivit competenţelor şi procedurilor specifice, echipajele de jandarmerie vor fi în măsură să intervină în cel mai scurt timp pentru restabilirea ordinii publice, în cazul în care aceasta va fi grav tulburată.

Recomandări pentru participanţii la manifestările de 1 Decembrie

În scopul preîntâmpinării apariţiei unor evenimente sau incidente nedorite, jandarmii supun atenţiei tuturor celor care vor participa la aceste manifestări să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

De asemenea, pentru evitarea unor situaţii neplăcute le recomandă să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.

Totodată, le solicită să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să nu forţeze cordoanele de ordine constituite, să acorde sprijin forţelor de ordine dacă sunt solicitaţi şi să ţină cont că manifestările obscene, care contravin normelor legale de convieţuire în societate, vor fi sancţionate.

În conformitate cu prevederile art. 372 Cod penal, este interzisă, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de până la 2 ani sau amendă portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase pe timpul adunărilor publice. În categoria obiectelor periculoase, sunt incluse cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire, armele neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitivele pentru şocuri electrice precum şi substanţele iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.

Luni, 1 decembrie vor intra în vigoare şi câteva restricţii de circulaţie de care conducătorii autor vor trebui să ţină seama. Astfel, se restricţionează circulaţia rutieră între orele 9.00 – 10.00 pe Bulevardul Ferdinand I, str. I.I.C. Brătianu şi str. Ardealului. De asemenea, circulaţia rutieră va fi restricţionată în intervalul orar 10.00 – 15.00 pe B-dul Încoronării, intersecţie cu str. Octavian Goga, B-dul 1 Decembrie 1918 şi B-dul Horea, iar între orele 8.00 – 24.00 pe B-dul 1 Decembrie 1918, porţiunea de drum cuprinsă între intersecţia cu str. V. Goldiş, până la intersecţia cu str. Cloşca.

Jandarmii recomandă participanţilor să recurgă doar la modalităţi legale pentru rezolvarea eventualelor divergenţe, cele mai facile fiind solicitarea ajutorului echipajelor de jandarmerie prezente la această sărbătoare şi apelarea numărului unic de urgenţe 112.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax