Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 300 de permise reţinute de poliţişti, într-o zi. Un şofer din Alba şi-a riscat viaţa, la trecerea la nivel cu calea ferată

Publicat

actiune masina politiaPolițiștii de la rutieră și de la transporturi au reţinut peste 300 de permise de conducere, într-o zi, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulație ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată. În total, au dat peste 4000 de amenzi, dintre care 722 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Acţiunea a fost organizată în 17 mai, de Direcția Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliție Române. Au participat 880 de polițiști din cadrul serviciilor rutiere și de la Brigada Rutieră București și 195 de polițiști din cadrul secțiilor regionale de poliţie transporturi.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 4.021 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 722 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 326 de permise de conducere, iar pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare au fost retrase 146 de certificate de înmatriculare auto, transmite IGPR.

Astfel, 99 de permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată și 19 pentru efectuarea manevrei de depășire pe trecerile la nivel cu calea ferată şi la mai puţin de 50 m înainte de acestea.

Pe parcursul derulării acțiunii, au fost constatate 43 de infracțiuni, dintre care 31 pentru încălcarea normelor rutiere și 12 de altă natură.

În judeţul Alba, polițiștii au depistat un bărbat, din orașul Ocna Mureș, care a condus un autoturism în localitatea Unirea și nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, în timp ce semibarierele erau în curs de coborâre, iar semnalele acustice și luminoase erau în funcțiune. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional și s-a dispus reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax