Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 5.000 de copii din Alba vor auzi pentru prima dată sunetul clopoţelului, pe 17 septembrie. Cât de pregătite sunt școlile?

Publicat

sc

Mai sunt doar câteva zile până când clopoţelul de începere a anului școlar va suna iar, potrivit ISJ Alba, nu există probleme în ceea ce priveşte dotarea unităților de învățământ. Clasele sunt dichisite, zugrăvite iar, așa cum asigură Inspectoratul, până în 11 septembrie vor avea şi mobilier nou. Peste 5.000 de elevi din judeţ vor păşi anul acesta pentru prima dată în școală.

Conform ISJ Alba, şcolile din judeţ sunt aproape gata pentru primirea elevilor. Anul acesta s-au pus la dispoziţie, la nivel judeţean, 233 de clase pregătitoare.

Inspectorul şcolar general adjunct Marcela Dărămuş ne-a dezvăluit că singura problemă pe care au întâmpinat-o a fost legată de firmele care nu şi-au putut respecta contractul de livrare a mobilierului: „Unde nu au fost termene fixate înainte de 10 septembrie, fie au reziliat contractul cu acea firmă şi au găsit altă firmă care pot să onoreze livrarea până în acea dată, ori au grăbit data livrării. Într-adevăr au existat şcoli care au avut data de livrare chiar şi pe 20 septembrie, dar au restabilit data, iar în acest moment nu avem probleme în județ”.

În 17 septembrie, sunt aşteptaţi să păşească pentru prima dată în unităţile de învăţământ din judeţ 5.329 de elevi, dintre care 2.160 înscrişi în clasa pregătitoare.

Cadrele didactice care vor preda la clasele pregătitoare au urmat 130 de ore de formare în care au fost instruite şi informate cu privire la particularităţile acestei clase  şi ce presupune instruirea unui copil de 6 ani.

Pentru asigurarea activităţii de învăţământ în clasele pregătitoare din Alba, Inspectoratul Şcolar a primit de la Ministerul Educaţiei fonduri de 445.800 lei. În sălile de clasă, fiecare copil va avea un pupitru cu scaun mobil reglabile, în funcţie de înălţime. Ministerul Educaţiei a furnizat un model pentru acest mobilier, care va fi realizat de firmele care trec de licitaţiile organizate de şcoli, suma estimată pentru fiecare obiect fiind de până la 200 de lei.

Dacă sunteți martorii unor nereguli în pregătirea școlilor pentru începerea cursurilor, puteți să le comunicați, împreună cu o fotografie, pe adresa redactie@alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Anonim

    vineri, 07.09.2012 at 15:27

    Deci pana la urma cand au loc festivitatile? Sambata sau luni? Eu nu mai inteleg nimic. Sambata,15 septembrie, mergem la careu si de luni, 17, la ore?

    Multumesc!

    • Konami15

      sâmbătă, 08.09.2012 at 11:28

      Asta depinde de conducerea fiecarei scoli.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax