Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Peste 5.000 de locuințe, firme și instituții din Alba Iulia, FĂRĂ GAZ după o avarie la rețea. RECOMANDĂRI de la E.ON

Publicat

Avarie-gaz După avaria de miercuri seara de la rețeaua de distribuţie, peste 5.000 de locuințe, firme și instituții din cartierele Cetate și Micești din Alba Iulia au rămas fără gaz. Este vorba despre zona delimitată de strada Vasile Goldiş – Bulevardul Transilvaniei – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – strada Gheorghe Pop de Băsești – Bulevardul Revoluției 1989 din municipiu și cartierul Micești. Cauza sistării alimentării a fost o  defecțiune la o vană de gaz. 

VEZI și: FOTO UPDATE: AVARIE la rețeaua de gaz în Alba Iulia, pe strada Vasile Goldiş. Măsuri de siguranţă şi intervenţii ale echipajelor E.ON

UPDATE: E.ON Distribuţie România a transmis joi, la ora 12.00, că a remediat avaria survenită în sistemul de distribuţie a gazelor naturale din Alba Iulia. „Începând cu ora 12 se reia treptat alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din zona afectată care se află la domiciliu, conform normelor de siguranţă din domeniu. Consumatorii care nu sunt acasă, sunt rugaţi ca atunci când revin la domiciliu să anunţe dispeceratul de urgenţă al companiei în vederea reluării serviciului de distribuţie. Echipele de intervenţie se află în continuare pe teren şi depun toate eforturile pentru a răspunde cât mai rapid solicitărilor.

Compania reiterează apelul către consumatorii din zona afectată să supravegheze modul de funcţionare a aparatelor circa 30 de minute după reluarea alimentării şi în cazul în care simt miros de gaz să apeleze dispeceratul de urgenţă al E.ON Distribuţie România la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 sau 0265.200.928”.

E.On Distribuţie a anunţat joi dimineaţa că miercuri, 27 ianuarie. în jurul orei 22.00, „s-a constatat că o componentă a sistemului de distribuţie a gazelor naturale, respectiv o vană dintr-un cămin de gaz de pe strada Vasile Goldiş din municipiul Alba Iulia a cedat, cel mai probabil din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă.

Din motive de siguranţă, fiind înregistrate scăpări semnificative de gaze naturale, compania a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaz în zonă, astăzi, 28 ianuarie, începând cu ora 4.30, fiind afectaţi o parte dintre consumatorii de pe străzile Vasile Goldiş, Bd. Transilvaniei, 1 Decembrie 1918, Revoluţiei, Energiei, Petru Rareş, Gladiolelor, Ion Lăncrăjan, Ion Minulescu, Ştefan Augustin Doinaş, George Topârceanu, Tudor Arghezi, Marin Preda, Camil Baltazar, Ion Slavici, Ionel Teodoreanu şi localitatea Miceşti.

Compania a luat măsurile care se impuneau atât pentru siguranţa consumatorilor cât şi pentru reluarea alimentării cu gaze naturale în cel mai scurt timp posibil. Operaţiunile de schimbare a vanei au început imediat după oprire, iar reluarea treptată a serviciului de distribuţie a gazelor naturale este estimată să înceapă astăzi (n.r. – joi), în jurul orei 12.00.

Regretăm disconfortul creat de această situaţie neprevăzută şi facem apel la consumatorii din zona afectată să se asigure că au oprit toate aparatele alimentate cu gaz. Totodată, după reluarea alimentării, consumatorii sunt rugaţi să supravegheze modul de funcţionare a aparatelor şi în cazul în care simt miros de gaz să apeleze dispeceratul de urgenţă al E.ON Distribuţie România la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928  sau 0265.200.928„.

Potrivit ISU Alba, „miercuri seara, Detașamentul de pompieri Alba Iulia și Grupa Operativă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit pentru asigurare și supraveghere zonă pe str. Vasile Goldiș din municipiu, în urma unei defecțiuni la o vană de gaz.

La fața locului, pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii, doi ofițeri și șase subofițeri.

Echipe de la E.On Gaz au intervenit și intervin în continuare pentru remedierea defecțiunii. Circulația pe str. Vasile Goldiș a fost deviată de echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Alba și ale Poliției Locale Alba, până la oprirea scăpărilor de gaz”.

Mai multe grădiniţe şi creşe din zonă au fost închise, joi dimineaţa, din cauza sistării alimentării cu gaz. Din datele IŞJ Alba, este vorba despre grădiniţele nr. 9, nr. 11 şi nr. 13. Alte unităţi şcolare şi-au continuat activitatea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax