Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 500 de pacienţi vor beneficia de modernizarea Spitalului orăşenesc Abrud. Aparatură nouă la blocul operator

Publicat

spital abrudPeste 500 de pacienţi vor beneficia, anual, de modernizarea blocului operator din cadrul Spitalului Orăşenesc Abrud. Prin intermediul Asociaţiei Rotary Club „Floare de colţ” Abrud Câmpeni, a fost primită o sponsorizare în valoare de 13.500 de lei.

Aceşti bani reprezintă jumătate din suma suma necesară pentru achiziționarea de aparatură medicală. Sistemul de anestezie complet Drager (aparat anestezie, vaporizator, monitor funcții vitale pentru monitorizare EKG, pulsoximetrie SpO2, tensiune arterial neinvazivă, temperatură, modul analize gaze pentru monitorizarea concentrației de CO2, N2O și a agentului anestezic utilizat) și aparatul de aspirație chirurgical sunt echipamentele care vor asigura efectuarea intervențiilor chirurgicale clasice și laparoscopice în maximă siguranță.

“La 93 de ani de la înființarea spitalului, comunitatea din Abrud a răspuns prezent la invitația membrilor Clubului Rotary Abrud-Câmpeni ”Floare de colț” de a participa la un eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru echiparea blocului operator din cadrul Spitalul orăşenesc Abrud. Am reuşit să strângem o parte din suma necesară”, a declarat Ionică Mocan, președintele Asociației Rotary Club “Floare de colț” Abrud Câmpeni.

Sprijinul a fost posibil prin intermediul unei fundaţii din domeniul farmaceutic, care nu este la prima susținere a unui proiect în zona Munților Apuseni – Abrud. Prin demersuri similare, Cabinetul medical mobil prin programul Sănătate prin prietenie acordă asistență medicală gratuită persoanelor din comunitățile izolate din zona Apuseni, Maramureş și Satu Mare. În cinci ani de la lansarea programului au fost efectuate peste 4.500 de consultaţii în peste 350 de sate şi cătune străbătute.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax