Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 66 de kilograme de articole pirotehnice confiscate și amenzi de aproape 7.400 de lei, aplicate de polițiștii din Alba în urma acțiunii „Foc de Artificii”

Publicat

1 decembrie

CAPTURA MATERIALE PIROTEHNICEPolițiștii din Alba au constatat 37 de infracţiuni şi au confiscat peste 66 de kilograme de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 7.370 lei. De asemenea au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.370 lei., în cadrul acţiunii Foc de Artificii.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a acţionat în perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, în pe durata acţiunii poliţiştii din Alba au efectuat 90 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 26 de persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

Au fost constatate 37 de infracţiuni privind deţinerea şi comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice și au fost depistate 23 de persoane fizice şi juridice neautorizate, față de acestea fiind efectuate cercetări în cauze penale.

Totodată, au fost confiscate 66,5 kilograme de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 7.370 lei și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.370 lei.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 20 de activități de informare în școlile din judeţ.
În această perioadă, în judeţul Alba nu a fost înregistrat nici un accident, ca urmare a folosirii articolelor de divertisment, cu conţinut exploziv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax