Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 700 de autoturisme Citroen şi Peugeot, rechemate în service. Care sunt posibilele defecţiuni

Publicat

Peste 700 de autovehicule Peugeot şi Citroen sunt rechemate în service, în cadrul unei campanii demarate de importatorul român Trust Motors. Din informaţiile publicate de Autoritatea Naţională a Protecţiei Consumatorilor, au fost identificate posibile defecţiuni la mai multe modele ale acestor mărci de maşini.

Un număr de 245 de maşini Peugeot 208, 2008, 301, 308, provenite din Franţa şi Spania sunt rechemate în service pentru posibile probleme la un releu electric ce ar putea perturba pilotarea demarorului. “Ar putea cauza deteriorarea demarorului prin supraîncălzire. Un risc de incendiu la bordul vehiculului nu poate fi exclus în totalitate. În foarte rare cazuri, ar putea interveni o pornire necomandată a demarorului şi, dacă este cuplată o treaptă de viteze, vehiculul se poate deplasa nedorit”, se arată în notificarea transmisă ANPC. Durata intervenţiei la service este estimată la 30 minute, timp în care se verifică releul şi se înlocuieşte, dacă este necesar.

Alte 160 de autoturisme Peugeot 308, 3008, 508 (ţara de origine, Franţa) pot avea probleme la demaror. “Orientarea papucului cablului de alimentare a demarorului ar putea fi neconformă. Un contact cu altă piesă metalică din apropiere ar putea cauza scurtcircuit”, anunţă importatorul. Durata intervenţiei la service este o oră (orientarea papucului şi aducerea lui în conformitate, dacă este necesar).

De asemenea, pentru 29 de maşini Peugeot 3008 (ţara de origine, Franţa), cablul de alimentare a demarorului ar putea intra în contact cu un suport al motorului. Ar putea genera în timp o deteriorare a cablului electric şi, în foarte rare cazuri, un scurtcircuit.

Durata intervenţiei la service este de 1,5 ore (adăugarea unei protecţii pe cablu şi fixarea lui, pentru a-l îndepărta de suport).

La alte 20 de autoturisme Peugeot 308 (ţara de origine, Franţa), şuruburile de fixare a braţelor de suspensie faţă pot prezenta neconformitate, ce poate duce la ruperea acestora.

Durata intervenţiei la service: o oră (înlocuirea şuruburilor de susţinere a trenului de rulare faţă)

Şi la modele Peugeot Expert 4/ Traveller (11 provenite din Franţa, 19 din Italia) au fost identificate posibile defecţiuni. Pentru cele originare din Franţa, s-ar putea ca suportul de fixare a compresorului de aer condiţionat de motor să nu fie strâns la cuplu corespunzător. Pentru remedierea problemei, se estimează o durată a intervenţiei de o oră până la 2,5 ore, pentru strângerea la cuplu corespunzător a suportului. La celelalte 19 autovehicule, poate fi o neconformitate a unor garnituri de etanşare de pe caroserie; ar putea permite intrarea apei în habitaclu, iar aceasta ar putea ajunge la componente electrice, cum ar fi modulul airbag. Durata intervenţiei la service: 1-12 ore (refacerea etanşării garniturilor, verificarea prezenţei apei în cabină, înlocuirea unor echipamente interioare, dacă este necesar).

De asemenea, sunt rechemate în service şi 205 autoturisme Citroen Elysee şi C4 Cactus (ţara de origine, Spania), pentru o “posibilă neconformitate a unei componente interne a unui releu electric ar putea perturba pilotarea demarorului prin supraîncălzire”. Poate prezenta “risc de incendiu la bordul vehiculului” şi “în foarte rare cazuri, ar putea interveni o pornire necomandată a demarorului şi, dacă este cuplată o treaptă de viteze, vehiculul de poata deplasa nedorit”. Durata intervenţie service: aproximativ 20 de minute (controlul releului şi înlocuirea acestuia, dacă este necesar).

Alte modele Citroen (DW10F, 22 de maşini produse în Franţa) pot avea probleme la orientarea papucului cablajului de alimentare a demarorului. Un contact cu altă piesă metalică din apropiere ar putea cauza scurtcircuit. Durata intervenţiei în service: o oră (se va orienta papucul şi se va aduce la conformitate, dacă este necesar. Se adaugă protecţie pe cablu şi se fixează pentru a-l îndepărta de suport).

Pentru 24 de maşini Citroen Spacetourer, Jumpy IV (Franţa) se va interveni pentru verificarea unei posibile neconformităţi a unor garnituri de etanşare de pe caroserie, ce ar putea permite intrarea apei în habitaclu. Durata operaţiunii: 1-4,5 ore (refacerea etanşării la nivelul garniturilor, verificarea prezenţei apei în cabină şi înlocuirea unor echipamente intrioare, dacă este necesar).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax