Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 800 de locuri disponibile în căminele studenţeşti din Alba Iulia. Înscrierile, până în 26 septembrie

Publicat

universitate

Studenţii care vor urma cursurile Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au la dispoziţie 840 de locuri în cămine. Înscrierile au început în data de  30 iulie şi se vor finaliza în 26 septembrie. Cei care doresc să ocupe un loc în cămin se pot înscrie online. Studenţii vor fi repartizaţi în funcţie de media de admitere sau media din anului anterior, respectiv distanţa faţă de localitatea de domiciliu, care trebuie să fie de minim 20 de km.

Ierarhizarea studenţilor se face în limita locurilor disponibile, în funcţie de două criterii aplicate în următoarea ordine de prioritate: media anului precedent (sau media de admitere pentru studenţii anului I) şi opţiunile studenţilor (căminul 1, 2, 3, 4), în ordinea în care au fost menţionate în formularul de înscriere la cazare. Redistribuirea locurilor rămase se va face în perioada 3-06 octombrie 2012.

Din numărul total de 840 de locuri, 10% vor fi puse la dispoziţie următoarelor categorii de studenţi: cei orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din centre de plasament sau plasament familial; studenţii străini bursieri ai statului român; studenţii ai căror părinţi beneficiază de prevederile Legii 42 din 1990 republicată care dovedesc cu certificatul eliberat de comisia pentru aplicarea acestei legi, că unul dintre părinţi a dobândit calitatea de „luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989” sau de „Erou martir” cu una dintre menţiunile: rănit, reţinut, rănit şi reţinut,remarcat prin fapte deosebite; studenţii români de la cursurile de zi finanţaţi de la buget pe baza rezultatelor obţinute în activitatea de cercetare, sportivă, culturală sau  organizaţională, olimpiade etc; copiii cadrelor didactice (părinte, întreţinător legal), admişi pe locurile finanţate de la bugetul de stat; aceştia au prioritate şi beneficiază de gratuitate în căminele studenţeşti.

Dosarele cu actele doveditoare acestor categorii de studenţi se vor depune la Serviciul Social, în perioada 3 septembrie – 21 septembrie 2012, unde vor fi analizate de comisia Socială a Senatului şi vor fi validate de către Biroul Senat al Universităţii. În adeverinţe se va menţiona funcţia didactică a părintelui şi calitatea pe care o are în instituţia de învăţământ respectivă (titular, auxiliar, suplinitor).

Locurile rămase în urma satisfacerii priorităţilor menţionate vor fi distribuite studenţilor de la cursuri de zi, în ordinea descrescătoare a mediei din anul precedent.  Studenţii din anul I vor fi cazaţi pe baza mediei de la concursul de admitere. Locurile de cazare sunt repartizate pe specializări şi ani de studiu, proporţional cu numărul studenţilor subvenţionaţi din anul şi specializarea respectivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Peste 1.000 de locuri rămase libere la UAB. Vezi calendarul admiterii pentru sesiunea din toamnă | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax