Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pilotul avionului care a aterizat forţat la Vinţu de Jos, omul de afaceri Zaharie Groza, a decedat

Publicat

YouTube video

Omul de afaceri albaiulian Zaharie Groza (60 de ani) a murit la spital, în urma accidentului de avion în care a fost implicat în acest weekend. Reamintim că acesta pilota avionul de mici dimensiuni, proprietate personală, şi a fost nevoit să aterizeze forţat, sâmbătă, în jurul orei 14.30, pe un câmp în apropiere de Vinţu de Jos.

Vezi FOTO VIDEO Un avion de mici dimensiuni a ATERIZAT FORŢAT, lângă Vinţu de Jos

A suferit politraumatisme şi a fost transportat cu elicopterul SMURD la o clinică din Târgu-Mureş.

“De astăzi, tata Zary este cu Domnul. Vă rog să vă rugați pentru mama și familia noastră”, a scris fiul său, duminică, pe Facebook.

Zaharie Groza (60 de ani), administratorul firmei „7 Uşi”, era pilot experimentat şi pasionat de zboruri de agrement, cu avionul pe care îl deţinea. Şi-l întreţinea singur.

Sâmbătă după-amiaza, după accident, Groza ar fi spus că zbura doar de zece minute, când a fost nevoit să aterizeze forțat, deoarece l-ar fi „întors niște rafale de vânt”. Apelul la 112 a fost făcut de o persoană care a observat incidentul.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje SMURD şi ulterior elicopterul SMURD. Era conştient imediat după accident, însă avea politraumatisme, fracturi deschise şi alte leziuni.

Omul de afaceri a mai fost implicat şi în 2013, într-un accident similar. Pe 21 iunie, acum patru ani, avionul pe care îl pilota s-a prăbuşit foarte aproape de malul râului Mureş, la Teleac, lângă Alba Iulia. Şi atunci a fost nevoit să aterizeze forţat, după probleme la motorul aparatului de zbor.

Vezi și știrea cu accidentul din 2013: FOTO: Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe o păşune, la Teleac. Pilotul, patron la o firmă din Alba Iulia, a fost rănit

Condiţiile în care s-au petrecut accidentul din 21 octombrie sunt cercetate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax