Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concert de Cartea Recordurilor la Alba Iulia: 100 de instrumentişti vor interpreta 100 de melodii, în 100 de minute, cu ocazia Centenarului Unirii

Publicat

vara

steaguri mari tricolor 1 decembrie Alba Iulia se pregăteşte de încă un eveniment de Cartea Recordurilor. Pe lângă cea mai mare horă din istorie, care ar urma să se desfăşoare în Capitala Marii Uniri, în 2018, planurile sunt şi pentru un concert cu 100 de instrumentişti care să prezinte 100 de piese tradiţionale, în 100 de minute.

Vezi şi Alba Iulia vrea să intre din nou în Cartea Recordurilor. Cea mai mare HORĂ din istorie, la Centenarul Marii Uniri în 2018

Iniţiativa urmează să asigure menţionarea în Cartea Recordurilor a oraşului Alba Iulia, pe lângă celelalte evenimente deja confirmate la acest capitol. Concertul va avea loc, cel mai probabil, în aer liber.

Va reuni 100 de artişti instrumentişti din toată ţara, care vor interpreta, timp de 100 de minute, 100 de piese de inspiraţie folclorică tradiţională, din mai multe zone ale României. Evenimentul este menit să evidenţieze atât cei 100 de ani de la Marea Unire, care vor fi sărbătoriţi în 2018, cât şi sentimentul de uniune naţională.

Un astfel de eveniment nu a mai fost organizat până acum. Cartea Recordurilor a mai consemnat cel mai lung concert sau cu cei mai mulţi instrumentişti sau artişti pe scenă.

Reamintim că la Alba Iulia, în jur de 11.200 de oameni au luat parte, în data de 29 mai 2009, la cea mai mare îmbrăţişare umană din lume. Pentru a atesta recordul, judecătorul Guiness Book, Paul Genny a parcurs pe bicicletă distanţa de aproape patru kilometri a lanţului uman care a înconjurat Cetatea Alba Carolina.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax