Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Plata indemnizaţiilor la care au dreptul românii deportaţi sau închişi etnic, amânată de Guvern până în 2017

Publicat

bani-leiGuvern a amânat cu doi ani, până în ianuarie 2017, plata indemnizaţiilor la care au dreptul românii deportaţi sau închişi de regimurile instaurate între 1940 şi 1945, în cuantum lunar cuprins între 200-250 lei, şi care urmau să fie acordate începând cu anul viitor.

Amânarea a fost decisă prin ordonanţă de urgenţă.

Legea în vigoare stabileăte că cetăţenii români care, în perioada regimurilor instaurate cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945, au avut de suferit persecuţii din motive etnice, fiind deportaţi în ghetouri si lagăre de concentrare din străinătate sau privaţi de libertate în locuri de detenţie sau în lagăre de concentrare, au dreptul la o indemnizaţie lunară de 250 lei pentru fiecare an de deportare ori de detenţie sau de 200 lei pentru fiecare an de strămutare, de muncă forţară sau de evacuare din propria locuinţă.

Soţul supravieţuitor al celui decedat trebuie să primească o indemnizaţie lunară de 150 lei neimpozabilă, dacă ulterior nu s-a recăsătorit.

Conform legii, aceste indemnizaţii urmau să fie plătite începând cu ianuarie 2015.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax