Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) „Play for May”: Trei zile de artă, muzică, teatru, film şi jocuri în spaţiile RYMA din Alba Iulia

Publicat

Artă, muzică, teatru, film, jocuri şi multă distracţie. De toate acestea au avut parte cei care au păşit în spaţiile RYMA din Alba Iulia, în zilele din week-end-ul 4 – 6 mai, la Festivalul „Play for May”, aflat în acest an la cea de-a IV-a ediţie. Festivalul a fost deschis joi, 3 mai, cu vernisajul expoziţiei de artă contemporană „Joc şi Joacă„, vizitabilă până în data de 10 mai.

În cele 4 zile de festival, albaiulienii şi invitaţii lor de pretutindeni au putut participa la expoziţii de artă cu lucrări ale artiştilor din ţară, workshop-uri de percuţie şi de capoeira, ţinute de Grupul de Capoeira din Cluj-Napoca, seri cu muzică, film, teatru şi jocuri.

Vineri şi sâmbătă, au fost proiectate filmuleţe în cadrul Festivalului Internaţional de Film de Foarte Scurt Metraj „Très courts„, care se derulează simultan în aproximativ 100 de oraşe din întreaga lume şi se desfăşoară pentru a V-a oară la Alba Iulia.

Duminică, începând cu ora 18.00, în sala cu şemineu de la RYMA a fost pusă în scenă piesa de teatru: „The L.lab”, spectacol de dans contemporan susţinut de Bia Adam şi Laurenţiu Lazăr din Londra, iar de la ora 19.00, în Galerie, publicul a putut viziona „Vizitatorul Necunoscut şi banda de magnetofon”, teatru de cafenea, o piesă a Asociaţiei SOS din Sibiu.

Serile festivalului au întâmpinat publicul cu muzică de dans: vineri, 4 mai, au cântat şi au pus muzică Subcarpaţii, ROA, Unlocka şi Badea Funk. Sâmbătă, cei prezenţi la Festival i-au putut asculta pe Şuie Paparude, Grupul de rezistenţă şi Electroclown, iar duminică i-au putut vedea pe Zadar, Relative şi STO.

În toate cele trei zile, cei prezenţi au putut să joace tenis de masă, slackline (echilibristică), darts, tir cu talere, airsoft, baschet şi alte jocuri şi să câştige premii instant (bere şi shot-uri).

Detalii pe playformay.ro

FOTO: Vali Ciontea

[nggallery id=205]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. andreea

    sâmbătă, 05.05.2012 at 14:45

    Am si eu o intrebare Domnule Primar. Cum poate functiona un ONG in acesti parametrii?
    Daca Primaria a finantat acest eveniment cu 3500 RON cum se poate vedea pe site-ul primariei, ca ce justificare se pretinde taxa de 10 lei la intrare?
    Si pe ce forma de organizare se vand baturi si mancare acolo si cine incaseaza? Dau chitanta? De pe ONG?
    La cel mai simplu calcul miroase a afaceri pe bani publici.

  2. ciprian

    luni, 07.05.2012 at 12:01

    Draga Andreea,

    Vad ca esti extrem de interesata de functionarea asociatiilor si fundatiilor.
    Cum probabil e dificil sa chiar cauti informatii inainte sa vorbesti, ai facut o greseala foarte frecventa cand ai presupus ca un ONG nu poate avea activitati comerciale.

    Din contra, un ONG este o organizatie care poate incasa bani, poate presta servicii, poate emite facturi si chitante si poate angaja oameni. ONG-urile nu pot imparti profitul intre asociati, dar e bine sa existe profit pentru a se asigura functionarea ONG-ului si dezvoltarea acestuia.

    Referitor la banii oferiti de primarie, desi sunt apreciati, nu sunt nici pe departe suficienti.
    Pot sa-ti spun de exemplu ca doar partea de teatru, film, workshopuri si expozitia de arta au costat peste 3500 RON, iar la toate acestea a fost intrarea gratuita.
    Un bilet de festival costa in mod normal 100 – 200 de lei, nu 30 (pe 3 zile), banii primiti de la primarie fiind ‘subventie’ din acest punct de vedere.

    Finantarea mixta a evenimentelor este o practica foarte intalnita. De exemplu la – festivalul de teatru din Alba Iulia exista si sponsori (firme) si participare financiara de la primarie (si consiliul judetean) si se vand si bilete la spectacole.

    Ca si la RYMA, biletele la festivalul de teatru sunt mai ieftine decat ar fi fara banii publici, pe care vrei tu sa-i aperi.

    Sper ca ai inteles un lucru – daca vrei sa intelegi ceva, te putem ajuta atat noi cat si prietenul GOOGLE (care stie legile pe care nici nu le-ai citit).

    Daca in schimb vrei doar sa te afli in treaba, sau ai alte interese pe care le ascunzi in spatele unei aparente bune intentii, atunci nu putem decat sa te ignoram!

    • emaso

      vineri, 18.05.2012 at 10:03

      Draga Ciprian,
      Informatiile despre ONG sunt corect prezentate insa tonul nu face cinste nici institutiei publice nici ONG in cauza.
      Presa in general are menirea de a informa si educa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax