Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PNL Alba: “Domnule primar PDL, de ce nu suntem pregătiţi pentru regionalizare?”

Publicat

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii PNL Alba lansează o serie de întrebări primarului Alba Iulia, în calitate de albaiulieni, în contextul luărilor de poziţie privind regionalizarea. Aceştia „pun pe tapet” lipsa unor obiective importante şi a unor investiţii din municipiu, care, în opinia lor, ar fi fost posibile în anii care au trecut de când conduce oraşul. 

Vă prezentăm, integral, comunicatul de presă:

“Am observat cu toţii numeroasele luări de poziţie ale primarului municipiului Alba Iulia, dl Mircea Hava, referitoare la proiectul de regionalizare a României. Apreciem că dl. primar PDL are un număr de declaraţii impresionant pe acest subiect. El face glume şi glumiţe chiar despre sacrificii personale pe care ar urma să le facă pentru judeţul nostru. Dar cam atât. Cunoscătorii spun însă că el ar fi mai interesat de fapt să dea semnale actualei puteri, de frica dosarelor tot mai numeroase şi păguboase, cercetate de DNA. Numai că o veche vorbă româneasca zice că <De ce ţi-e frică nu scapi!>.

Dincolo de declaraţiile sale politice goale şi lipsite de conţinut, în calitate de cetăţeni ai oraşului, îl întrebăm: De ce nu suntem pregătiţi de regionalizare? Îl întrebăm pe dl primar PDL, întrucât domnia sa conduce acest oraş de peste 20 de ani, comportându-se de foarte multe ori ca un baron pe propria lui moşie. Vă întrebăm, aşadar, domnule primar PDL, de ce nu aţi reuşit să aduceţi investitori puternici care să creeze locuri de muncă bine plătite în Alba Iulia? Dacă ne uităm peste gard, vom vedea un parc logistic la Turda, investitori puternici la Sibiu şi Deva. La noi de ce nu s-a putut? De ce investitorii au fost alungaţi domnule primar PDL? Ne întrebăm de ce, timp de 20 de ani, Alba Iulia nu a reuşit să aibă o sală polivalentă, o zonă de dezvoltare economică reală, de ce conducem detaşat în topul ruşinos al şomajului din ultimii ani ani? Ca albaiulieni, ne întrebăm de ce tinerii oraşului, fără speranţă, pleacă spre alte zări şi ţări, ca să îşi caute un rost în viaţă? Întrebăm şi noi dacă este normal ca primăria să nu aloce nici un leu pentru reabilitarea secţiilor din Spitalul judeţean, ai cărei pacienţi majoritari sunt din Alba Iulia? Este normal ca să plătim milioane de euro pentru un transport civilizat şi limuzine de lux pentru directorii STP sau am putea ca parte din aceste milioane să fie folosite pentru aparatura medicală la spitalul judetean?

Vă mai întrebăm, domnule primar PDL, dacă timp de 20 de ani nu era cazul să avem şi noi un teatru la Alba Iulia, un cinematograf, ca să nu vorbim de filarmonică, pentru ca albaiulienii să nu mai facă drumul Clujului pentru un film sau spectacol de calitate? În privinţa aeroprtului, în calitate de şef al PDL poate aflăm şi noi de ce am refuzat oferta Sibiului, în realizarea aeroportului comun Alba – Sibiu? Vă întrebăm şi dacă vi se pare normal ca bazinul olimpic sau ştrandul de la Schit să stea pe <sec>, iar albaiulienii să facă drumul Alba Iulia – Deva dus-întors pentru o baie în verile toride?

O să ne vorbiţi din nou de investiţiile din Cetate, necesare şi binevenite, dar oare ce câştigă albaiulianul în propriul buzunar din această investiţie scumpă, de circa 100 de milioane de euro? Câte locuri de muncă ne-a adus Cetatea nouă. Albaiulienilor, domnule primar al PDL!? De ce în Oarda, Bărăbanţ, Pâclişa, Partoş sau zonele limitrofe nu avem apă şi canal, iar străzile sunt scufundate în noroi, în condiţiile în care şi albaiulienii de aici plătesc taxe şi impozite de <orăşeni>, pe care le-aţi majorat in acest an. Sunt doar câteva întrebări aflate pe buzele albaiulienilor, la care trebuie să răspundeţi. Vorbim de domnia dumneavoastră exclusivă de … 20 de ani, de multă răbdare de care am dat dovadă, ca şi contribuabili.

Sperăm să vă rezolvaţi tot mai numeroasele probleme penale şi să dovediţi în instanţă că nu aţi prejudiciat bugetul cu milioane de euro, aşa cum vă acuză procurorii DNA. Sperăm ca lucrările de zeci de milioane de euro adjudecate doar de firmele de casă ale PDL în Alba Iulia au meritat să aveţi un somn liniştit. Şi mai sperăm că Cetatea Alba Iulia va reveni albaiulienilor, după ce aţi <măritat-o> pe 49 de ani, la preţul unui cartuş de ţigări, unei firme apropiate PDL.

Aţi aruncat în derizoriu şi în băşcălie polul de dezvoltare economică Alba Iulia – Sebeş, Capitala Culturală Europeană, un festival internaţional Vauban, care să aducă bani şi locuri de muncă, pentru albaiulieni, mai nou sala polivalentă, toate fiind proiecte pe care vi le-a propus PNL Alba. Aţi pus cruce fotbalului albaiulian înainte de aniversarea a 90 de ani de la înfiinţarea Unirii, scoateţi în stradă juniorii, sperăm că nu veţi rade şi stadionul Cetate, ca să mai faceţi un mall cu prietenii dvs. Vă adresăm o rugăminte domnule primar PDL, să nu luaţi în băşcălie regionalizarea, aşa cum aţi făcut cu proiectele de dezvoltare locală ale Alba Iuliei în ultimii 20 de ani. Timpul trece … e ceasul al 12-lea …tic-tac…”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. cucu

    luni, 08.04.2013 at 14:20

    dar voi ce ati facut pt Alba Iulia ?
    Alba nu va fii capitala de regiune sunt sigur….si nu din cauza lui Hava…..voi sunteti la putere si voi hotarati usleilor….si atunci o sa aruncati vina tot pe hava

  2. Pingback: Primarul Mircea Hava: „Urzeala tronurilor regionalizării se poartă în USL” | Alba24

  3. been

    miercuri, 10.04.2013 at 21:59

    Voi albaiulienii ar trebui sa ve vedeti lungul nasului. Poti compara Sibiul cu Alba? Voi v-ati intrebat vreodata daca meritati sa fiti capitala regiuni?. Sa ziceti mersi ca in 1998 un prim-ministru va creat cateva agentii europene (prim-ministrul era orginar din Alba evident). Pai celelalte 5 judete nu conteaza? Numai ce vreti voi? Adica inca 2.000.000 locuitori din regiune tebuie sa accepte Alba , ca asa vreti voi. Sport-ioc, teatru-ioc, etc-ioc. Populatia scade azi maine sub 50.000 locuitori. Dar voi vreti capitala. Mai bine negociati sa fie la Sibiu, macar e aproape. Ca daca va fi la Brasov, va fi jale.

    • @been

      joi, 11.04.2013 at 11:04

      Ce are administrarea unei regiuni cu prezenta sau nu a unui teatru sau a unei echipe de fotbal in liga I. Nu vedeti ca sunteti PENIBILI. Sa inteleg ca de buna administrare a viitoarei regiuni se vor ocupa actorii de la teatrul din Sibiu si baiatul de mingi de la Medias. Voi sibienii ii veti ajunge din urma pe mitici la obraznicie si tupeu. Sunteti pe drumul cel bun. Apropo, tot Brasovul are prima sansa…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax