Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PNL solicită Ministerului Mediului să soluţioneze criza lemnului de foc, care afectează 3,5 milioane de gospodării

Publicat

lemne Partidul Național Liberal solicită Ministerului Mediului să reglementeze, în regim de urgență, posibilitatea vânzării de lemne de foc populației, fără intermediari, astfel încât Romsilva să devină ”furnizor de ultimă instanță”.

„Este necesar un act normativ prin care să fie sprijiniți și îndrumați, de către Direcțiile Silvice și Romsilva, micii proprietari de păduri care vor să pună pe piață lemne de foc, pentru a restabili echilibrul între cerere și ofertă și pentru a ajuta la reconfigurarea pieței lemnului de foc. În caz contrar, actuala situație riscă să afecteze peste 3,5 milioane de gospodării care folosesc acest tip de combustibil pentru încălzire în perioada rece.

În depozite specializate un palet de 0,8 metri cubi de lemn, pregătit pentru foc, costă între 400-500 lei, în funcţie de specie, preţ pe care majoritatea cetățenilor, mulți în vârstă sau cu venituri modeste, nu şi-l permit. Astfel, încălzirea cu lemne a ajuns să fie mai scumpă decât încălzirea cu gaze sau încălzirea centralizată.

Ceea ce a generat această situație este decizia guvernului condus de Victor Ponta, care a stabilit că lemnul de foc poate fi achiziționat doar prin intermediari, iar persoanelor fizice li s-a luat dreptul de a cumpăra direct lemn de foc”, transmite PNL, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax