Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PNL vrea să schimbe legea achizițiilor publice. Florin Roman: Scandalul Tel Drum ne arată că legea este prea permisivă

Publicat

florin roman PNL vrea să depună o propunere legislativă pentru modificarea Legii achiziţiilor publice, astfel încât să fie interzisă participarea la licitaţii din bani publici a firmelor off-shore din „paradisuri fiscale” şi a celor care nu au un acţionariat transparent, în condiţiile în care „personaje ca Liviu Dragnea nu pot fi oprite decât prin transparenţă totală”, a anunţat, sâmbătă, deputatul liberal Florin Roman.

„În calitate de deputat şi vicepreşedinte PNL am fost mandatat de preşedintele partidului, Ludovic Orban, ca în zilele următoare sa pregătim şi să depunem un proiect pentru modificarea Legii achiziţiilor publice. Prin acest proiect dorim să interzicem participarea la licitaţii din bani publici a firmelor care nu au un acţionariat transparent. Şi totodată a firmelor off-shore din paradisuri fiscale cu acţionari ascunşi”, a afirmat Florin Roman, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PNL.

Liberalul susţine că „scandalul Tel Drum ne arată că legea este prea permisivă, iar personaje ca Liviu Dragnea, conectate la conducta de bani publici, nu pot fi oprite decât prin transparentă totală”.

„Acţiunile nominale la purtător au făcut din mulţi baroni, nişte îmbogăţiţi peste noapte, doar din contracte cu dedicatie, cu statul!”, a conchis deputatul PNL.

Rise Project a publicat joi un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman”, care descrie o „reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept „deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat vineri că ”o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax