Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrările la podul de peste Mureş întind și nervii politicienilor locali

Publicat

Lucrările demarate recent la podul de peste râul Mureş provoacă noi conflicte între reprezentanţii partidelor politice. Liderul PNL Alba Iulia, Simone Albani a tras un semnal de alarmă asupra costurilor suplimentare pe care sunt nevoiţi să le suporte cei care fac zilnic naveta înspre Sebeş: „Vorbesc în fiecare zi cu  zeci de persoane care se plâng de acest pod, foarte mulţi cetăţeni care cheltuiesc bani, doar ca să îl ocolească”. În opinia vicepreşedintelui PNL Alba, oamenii sunt neîncrezători în stabilitatea podului de pontoane şi preferă să scoată mai mulţi bani din buzunare şi să parcurgă câţiva zeci de kilometri în plus, doar pentru a ajunge la Sebeş în siguranţă. O altă problemă pe care o ridică noul pod peste Mureş sunt cozile infernale ce îngreunează deplasarea cetăţenilor şi îi obligă să piardă foarte mult timp în trafic. În acest sens, Simone Albani a redactat o scrisoare adresată primarului Mircea Hava prin care îi solicită acestuia să găsească soluţii mai apropiate de nevoile oamenilor: „Am pregătit o scrisoare în care îl rugăm pe domnul primar să se implice mult mai tare. Poate să meargă să ceară muncitorilor să lucreze 24 de ore  pe zi, în loc de 8 şi să grăbească astfel lucrările. Se pierd inutil sute de mii de euro”. O altă soluţie propusă de Simone Albani este amplasarea unui pod „lego”, pe care el îl consideră mult mai eficient în astfel de situaţii: „M-am interesat şi acesta ar fi costat 100.000 de euro cu totul. Mă pun la dispoziţia primarului pentru orice detalii în legătură cu firma ce realizează astfel de poduri”.

În replică la doaleanţele PNL-iştilor, primarul Mircea Hava a răspuns relaxat: ” Sunt sfaturi date de imbecili”. Conform declaraţiilor primarului municipiului Alba Iulia, într-o lună, circulaţia pe una dintre benzile podului va fi reluată, iar traficul pe acest tronson se va fluidiza considerabil. Problema podului de peste râul Mureş a fost reluată şi în cadrul şedinţei PDL de astăzi. După părerea deputatului Clement Negruţ, lucrările efectuate în prezent la pod sunt insuficiente, iar adevăratul pericol îl reprezintă structura de rezistenţă, puternic afectată de trecerea timpului : „Există un pilon şubred. Lucrările nu ar trebui să se finalizeze doar cu calea de rulare. Există şi o grindă ruptă în totalitate. După părerea mea, lucrările vor trebui continuate”. În aşteptarea finalizării  mult-disputatului pod, primarul Mircea Hava a continuat în acelaşi ton relaxat: „Fiecare om se caracterizează prin ceea ce a făcut şi ceea ce a lăsat după el”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax