Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţele RCA ar putea avea preţ diferit, în funcţie de numărul de kilometri parcurşi. Opţiuni şi pentru şoferii care conduc prudent

Publicat

sofer volan masina condus Conducătorii auto care circulă prudent şi nu au avut multe evenimente rutiere ar putea să beneficieze de opţiunea de a plăti asigurări colective. De asemenea, poliţele ar putea avea preţuri diferite, în funcţie de numărul de kilometri parcurşi.

Autorităţile ar putea introduce un sistem nou pentru şoferii prudenţi. Aceştia ar avea posibilitatea de a încheia o asigurare colectivă la o companie şi, dacă niciunul dintre ei nu face accident, o parte din banii daţi pe asigurare sunt împărţiţi ca bonus.

De asemenea, firmele de asigurări iau în calcul şi ieftinirea asigurărilor pentru cei care fac cursuri speciale de şofat.

În ultimii ani, peste 300 de companii au plătit instruirea în tehnici de şofat defensiv pentru 40.000 de angajaţi în acest centru de pregătire. O parte din banii pentru un astfel de curs ar putea fi redusă din poliţa RCA, spun asigurătorii.

Altă variantă ar fi ca asigurarea să aibă componentă fixă şi una variabilă în funcţie de numărul de kilometri parcurşi. Pentru asta, soferul trebuie să accepte la bord un sistem telematix, adică o cutie care înregistrează informaţii despre distanţele parcurse şi comportamentul în trafic.

România este pe locul doi în Europa la numărul de decese din accidente auto, cu 97 la 1 milion de locuitori.

sursa: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax