Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţia Alba a dat amenzi de peste 13.000 de lei după controale în pieţe şi centre comerciale. Au confiscat ţigări, alcool şi obiecte ornamentale

Publicat

politie

informare actiune sebes politie piata Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au controlat, marți, 33 de societăţi comerciale din judeţ, în cadrul unei acţiuni derulate în pieţe şi centre comerciale, ce a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind comercializarea bunurilor de larg consum. Au fost constatate trei infracțiuni, aplicate amenzi în valoare de peste 13.000 de lei şi confiscate bunuri în valoare de 5.190 lei. 

Activitățile au avut loc în cadrul acţiunii naţionale ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

La data de 8 decembrie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba au acționat în zona pieţelor şi a complexurilor comerciale, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea produselor de larg consum.

Astfel, în urma activităţilor de verificare şi control efectuate la 33 de societăţi comerciale şi 10 comercianţi persoane fizice, au fost constatate trei infracţiuni, dintre care una de evaziune fiscală şi două de contrafacere a unor produse.

De asemenea, pentru neregulile constatate la agenţii economici verificaţi, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.200 lei şi au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 5.198 lei (ţigări, obiecte ornamentale, alcool).

Controalele poliţiştilor din Alba vor continua şi în perioada imediat următoare, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax