Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţiştii din Alba au finalizat specializarea în cadrul proiectului privind lupta împotriva contrabandei şi a contrafacerii de produse din tutun

Publicat

DSC_0515 Poliţişti din IPJ Alba au participat la conferinţa finală în cadrul proiectului privind Creşterea conştientizării agenţiilor de aplicare a legii implicaţi în lupta împotriva contrabandei şi a contrafacerii de produse din tutun în România, Ungaria şi Bulgaria. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Dolj, cu ocazia închiderii Proiectului INTACT, aferent Programului Hercule III – Pregătire împotriva fraudei.

În perioada 9-11 decembrie, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, împreună cu specialişti în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au participat la conferinţa de închidere, organizată de Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Dolj, în cadrul Proiectului INTACT, finanţat de Comisia Europeană (OLAF), aferent Programului Hercule III – Pregătire împotriva fraudei, proiect în care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost partener, transmite IPJ Alba.

Conferinţa a reunit specialişti de investigarea fraudelor din inspectoratele de poliţiei judeţene Dolj, Alba, Arad, Călăraşi şi Olt precum şi de reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Poliţie Vidin – Bulgaria, ai autorităţilor vamale din România – Direcţia Regională Vamală Craiova, Bulgaria – Direcţia Vamală Lom şi Ungaria – Administraţia Naţională Vamală şi Fiscală şi a fost ultima activitate organizată în cadrul Proiectului INTACT.

Aceasta s-a bucurat şi de participarea experţilor Departamentului pentru Luptă Antifraudă, Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, reprezentanţilor structurilor din teritoriu aparţinând Ministerului Public, Ministerului Finanţelor şi companiilor de tutun (Imperial Tobacco Limited Bulgaria şi British American Tobacco România).

Obiectivele proiectului au fost creşterea gradului de conştientizare în rândul agenţiilor de aplicare a legii din Romania, Ungaria si Bulgaria, cu atribuţii privind lupta împotriva contrabandei şi contrafacerii produselor de tutun precum şi îmbunătăţirea cunoştinţelor profesionale a specialiştilor de investigarea fraudelor şi funcţionarilor vamali din cele trei ţări cu privire la tehnicile şi metodele de investigaţie folosite în lupta împotriva contrabandei şi contrafacerii produselor de tutun.

Proiectul, în valoare de 85.869,63 euro, a reuşit facilitatea unei cooperări transfrontaliere româno-bulgare-maghiare între specialiştii de investigare a fraudelor, funcţionarii vamali şi reprezentanţii companiilor de tutun precum şi diseminarea, la nivelul statelor partenere, a celor mai bune practici privind prevenirea şi combaterea contrabandei şi contrafacerii de produse din tutun.

Totodată, a fost realizată broşura „Aspecte de interes din domeniu contrabandei şi contrafacerii de ţigări în ţările partenere” care oferă o imagine generală asupra evoluţiei fenomenului de trafic şi contrabandă cu ţigări înregistrat în România, Bulgaria şi Ungaria.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax