Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţiştii din Alba i-au prins pe hoţii care au furat două maşini, la Alba Iulia şi Sebeş. Sunt minori şi au comis şi alte infracţiuni

Publicat

Volan

volan 1 Doi minori în vârstă de 15 și 16 ani, din Sebeș și Alba Iulia, sunt cercetați de polițiști pentru furt și distrugere. În perioada septembrie – octombrie, aceștia au sustras mai multe autoturisme și ar fi comis şi alte fapte de furt de pe raza celor două municipii. Cu ocazia unor percheziţii efectuate de poliţişti, s-a reuşit identificarea mai multor bunuri susceptibile a proveni din furturi. Faţă de minorul în vârstă de 16 ani a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Vezi şi Două maşini furate în noaptea de marţi spre miercuri, din Alba Iulia şi Sebeş, recuperate de poliţişti

Persoanele bănuite de comiterea furturilor de autoturisme din Alba Iulia şi Sebeş, reclamate poliţiei miercuri, 11 octombrie, au fost identificate. Este vorba de doi minori, de 15 şi 16 ani care, în perioada septembrie – octombrie, ar fi comis şi alte fapte de furt de pe raza celor două municipii. Cu ocazia unor percheziţii efectuate de poliţişti, s-a reuşit identificarea mai multor bunuri susceptibile a proveni din furturi.

La data de 13 octombrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia împreună cu poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au reuşit identificarea a doi minori, cu vârste de 15 şi 16 ani, primul din Sebeş, iar cel de-al doilea din Alba Iulia, dar care locuieşte fără forme legale în municipiul Sebeş, ca persoane bănuite de comiterea unor furturi de autovehicule de pe raza celor două municipii.

În noaptea de 10/11 octombrie, cei doi minori ar fi profitat de neglijenţa deţinătorilor autoturismelor şi le-ar fi sustras. Ulterior, autoturismul sustras din Sebeş a fost abandonat pe o stradă din Alba Iulia, iar cel sustras din Alba Iulia a fost abandonat pe un câmp, pe raza municipiului Sebeş.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că minorii sunt bănuiţi şi de comiterea altor fapte de furt şi distrugere, atât în municipiul Alba Iulia, cât şi în municipiul Sebeş.

În noaptea de 10/11 octombrie, cei doi ar fi distrus cablurile electrice şi contactul unui autoturism parcat pe strada Lucian Blaga din Alba Iulia şi ar fi pătruns în interiorul unei case aflate în construcţie de unde au sustras mai multe scule precum şi obiecte electronice şi de uz casnic.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, în perioada 18-20 septembrie, minorul de 16 ani ar fi sustras, din curtea unui imobil din cartierul Bărăbanţ al municipiului Alba Iulia, două autoturisme, precum şi mai multe obiecte electronice, scule şi obiecte de uz casnic. Unul dintre autoturismele furate din cartierul Bărăbanţ a fost recuperat, de către poliţişti, de la un centru de colectare a deşeurilor feroase, din Alba Iulia.

Poliţiştii din Sebeş au stabilit că, în 8 octombrie, seara, cei doi ar fi escaladat gardul unei locuinţe din municipiu şi ar fi sustras un aparat de sudură, iar în noaptea de 10/11 octombrie ar fi sustras, dintr-o locuinţă de pe strada Horea din Sebeş, obiecte electronice, o motoretă pentru copii şi un hoverboard, bunuri în valoare de 2.000 de lei.

Pentru documentarea activităţii infracționale a bănuiţilor de furt, la data de 13 octombrie, poliţiştii, sprijiniţi de jandarmi, au efectuat două percheziţii, pe raza municipiului Sebeş, la locuinţele celor doi minori, ocazie cu care au fost identificate mare parte din bunurile sustrase din Alba Iulia şi Sebeş.

Faţă de minorul în vârstă de 16 ani a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale precum şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax