Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ponta a demis prefecţii: Valul USL îl întoarce pe Bardan la „Apa Mare”. Dan Simedru, favorit la funcție

Publicat

Cabinetul Ponta a decis, marţi, demiterea actualilor prefecţi şi subprefecţi din ţară, inclusiv a celor din Alba, Ştefan Bardan şi Horaţiu Puiu, acesta din urmă confirmat în funcţie abia la sfârşitul săptămânii trecute. Hotărârea vine după ce Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că odată cu schimbarea guvernului vor fi schimbaţi şi reprezentanţii acestuia în teritoriu, precum şi secretarii de stat.

În Alba, este cazul prefectului Ştefan Bardan, pentru înlocuirea căruia au fost vehiculate numele social-democraţilor Ioan Dîrzu şi Ovidiu Jidveian, dar şi cazul secretarilor de stat Rodica Andronescu, de la ANOFM şi Oana Badea, de la Ministerul Educaţiei.

Cu toate acestea, pentru funcţia de prefect de Alba, unele surse politice îl dau ca sigur pe liberalul Dan Coriolan Simedru, fost şef la OIR POS DRU şi fost prefect în perioada 2008-2009. În perioada 1997 – 2004 a fost deputat de Alba pe listele PNL, iar până în 2008 a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba. Este absolvent al Institutului Politehnic din Cluj, de profesie inginer. Are 50 de ani. S-a născut la Cugir şi a lucrat la UM Cugir.

Unul dintre motivele pentru care ar fi preferat Dan Simedru este și faptul că liberalii nu au în „portofoliu” persoane care să aibă calitatea de Înalt Funcționar Public, condiție necesară și obligatorie pentru a putea obține funcția de prefect. Un alt membru PNL care are acest statut este Cosmin Covaciu, dar care s-a retras din viața politică activă.

Nici PSD nu stă foarte bine la acest capitol, doar Ovidiu Jidveian, în prezent vicepreședinte al organizației județene, a obținut titulatura de înalt funcționar public pe vremea când a deținut, pentru o scurtă perioadă,  funcția de subprefect. Dacă PSD și PNL nu reușesc să se înțeleagă asupra propriilor candidați, proaspătul independent Mugurel Sârbu ar putea fi candidatul ideal . Sârbu a fost prefect între anii 200-2004 și nu ascunde faptul ca are o relație de prietenie cu Adrian Năstase.

Ştefan Bardan a declarat, anterior aceste decizii, pentru Alba24.ro, că, dacă va fi înlocuit din funcţia de prefect, intenţionează să se întoarcă la Apa CTTA Sa din Alba Iulia, unde a fost director comercial, din 2003 până în 2009, cu o pauză de patru ani, timp în care a fost deputat.

La nivel naţional, reprezentanţii USL au negociat numirea noilor prefecţi în 23 de judeţe a membrilor PSD şi în alte 18 judeţe şi municipiul Bucureşti a celor din PNL şi PC.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. geta

    marți, 08.05.2012 at 18:36

    afara cu ******* ,la ******cu ei

  2. Simona

    miercuri, 09.05.2012 at 17:51

    Dl.SIMEDRU este foarte bine pregatit pentu acest post si dupa cum se vede este o persoana cu coloana vertrebrala puternica si de neclintit ,bravo lui ,felicitari , de,asa oameni are nevoie Romania pentru a merge inainte .

  3. ioan f

    sâmbătă, 12.05.2012 at 18:10

    Bine ca pleaca odata individul acesta si gasca lui de incompetenti din institutie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax