Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Portul popular moţesc de la Gârda de Sus reconstituit de Asociaţia de Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba. Va fi lucrat de cusătoare şi ţesătoare din zonă

Publicat

Până în luna octombrie, cusătoarele şi ţesătoarele din Gârda de Sus vor reconstitui portul popular bărbătesc şi femeiesc specific zonei. Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba (ATMA) a obținut în sesiunea I din acest an o nouă finanțare de la AFCN pentru proiectul „ Reconstituire a portului tradițional din Gârda de Sus”, cu o valoare de 75.566 de lei. În sesiunea de vară, ATMA va mai depune două proiecte pentru finanaţare către Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Este vorba despre Festivalul „Lada de zestre” şi „Ferecatul boului”, două proiecte care presupun reconstituirea unor tradiţii din şapte comune din judeţul Alba.

„Vom reconstitui portul tradițional moțesc din Gârda de Sus, bărbătesc şi femeiesc, vom realiza un film documentar și vom publica o carte despre evoluția portului tradițional din Munții Apuseni, cu precădere la Gârda de Sus”, a precizat Petruţa Pop, preşedintele Asociației Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba, despre proiectul ce trebuie finalizat până la toamnă.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în colaborare cu Primăria Gârda de Sus, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, Asociația Art Brădeana și Asociația Prietenii Muzeului Unirii.

foto: facebook

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax