Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Postare pe Facebook a președintelui organizației de tineret a PNL Alba: „Susțin în continuare sterilizarea femeii rrome”

Publicat

Președintele organizației de tineret a PNL Alba, consilierul local Rareş Buglea a postat pe  contul său de Facebook o declarație uimitoare despre constrângerile pe care le-ar face femeilor rrome din România.

Buglea a postat, într-un text în care îl critică pe primarul Mircea Hava, o declarație prin care arată că este adeptul sterilizării femeilor rrome: „susţin în continuare sterilizarea femeii rrome, dacă după prima naştere la ancheta socială se dovedeşte că nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane! De ce o mai lăsăm să îl nască şi pe al 2-lea şi pe al 5-lea… să plătească statul ajutoare sociale şi să punem noi zece lacăte pe poartă???? Iubesc omul, indiferent de culoarea, religia, originea… lui, însă ceea ce facem noi acum, adică fam de români care copil maxim doi, iar fam de ţigani şi mă refer aici la ţiganii cei mai needucaţi şi neintegraţi… de la cinci copii în sus… este o dovadă de inconştienţă şi iresponsabilitate faţă de viitorul acestei ţări! Şi cred că le asiguram un viitor foarte <sigur> copiilor noştri, pe când vor fi ei mari, iar ponderea va fi de 5 la 1.

Declarația lui Buglea a rămas fără reacție atât din partea colegilor și a șefilor săi de la USL, cât și a celorlați politicieni din Alba. Pe Facebook, șeful TNL Alba a strâns  zeci de like-uri.

Doar doi jurnaliști au comentat gândurile scăpate de sub control de șeful TNL Alba pe site-ul de socializare: Dorel Lazăr, freelancer și Alexandru Cristorian, fost jurnalist de investigații la Academia Cațavencu și Cațavencii. Cristorian a scris pe blogul său că atitudinea lui Buglea este oarecum ciudată, în condițiile în care acesta a obținut venituri de la o fundație care se ocupă și primește milioane de euro pentru integrarea romilor în comunitate. Potrivit lui Cristorian, în declarația de avere consilierul USL și-a trecut venituri de 100.000 lei pentru anul trecut din care mai mult de jumătate  a încasat-o de la Asociația Pakiv, condusa de Gruia Bumbu, cetățean de etnie rromă, fost secretar de stat, ca șef al Agenției pentru Romi.

Iată ce spune  Cristorian: ”Ei bine, nu vreau să mă opresc asupra tembelismului ce răzbate din aceste idei. Aceste idei care nici măcar nu sînt originale – dacă țineți minte a fost, nu de mult, o congregație de imbecili, pe la Timișoara, care anunțau că oferă cîte 300 de lei femeilor rrome, dacă fac dovada că s-au sterilizat – și sînt parcă scrise cu abilitatea gramaticală a unui semi-analfabet. Din aceste rînduri răzbat nu doar antisemitismul acestui bufon, dar mai ales lipsa lui de logică. Ați observat, probabil, că deși distinsul politician <iubește omul indiferent de culoare, religia, originea.. lui>, propune sterilizarea doar a femeilor de origine rromă, în baza unui raționament stupid, or faptul că atacă lipsa de educație a unor comunități, în timp ce limba română și scrisul corect îi sînt încă necunoscute.

Dacă asemenea gîndire ar fi fost etalată de un bețiv de la bufetul gării, în cadrul unei discuții la un pahar de palincă, nici că mi-ar fi păsat suficient cît să scriu două rînduri. Cînd însă această atitudine e afișată public de un consilier local, de un politician tînăr, atunci treaba devine chiar tristă. Mă întreb dacă, oare, partidul din care face parte acest tînăr specimen politic împărtășește opiniile celui pe care l-au propulsat în fotoliul de consilier local? Încă n-am văzut o disociere publică a vreunui lider PNL Alba de declarațiile micului consilier local.

Ei bine, să vă spun acum și de ce este extrem de ridicolă această situație: Rareș Buglea, înainte să ajungă consilier local a fost, pe rînd, paznic la prefectură, consilier al prefectului Dan Coriolan Simedru (ajuns acum deputat) și lucrător social. Acum, de cînd partidul pe care-l reprezintă cu atîta aplomb a ajuns la ciolan, Buglea Rareș s-a lipit și el de niște firmituri lăsate în urmă de mentorul său, deputatul Simedru. Adică, Buglea încasează, coform declarației sale de avere, aproape 100.000 de lei anual. Salariu bunicel, pentru Alba Iulia, nu? Ei bine, cam 60.000 din acești bani provin de la fundația Pakiv. Fundația Pakiv este controlată de Gruia Bumbu, cetățean de entie rromă și fost secretar de stat, șef al Agenției pentru Rromi. Oare fundația care-l plătește așa bine pe Buglea știe ce convingeri are  acesta?”

Textul integral poate fi citit pe cristorian.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. Marcel

    luni, 04.02.2013 at 10:43

    De condamnat ideile acestui stimat domn.In schimb as apela la infintarea unor lagare in afara orasului,sau cat mai departe posibil de noi,de preferabil in India

  2. Pingback: Președintele TNL Alba, „pus la zid” pentru postarea rasistă de pe contul său de Facebook. Vezi reacțiile PNL, PDL și PAKIV | Alba24

  3. laurentiu

    luni, 04.02.2013 at 15:31

    La fel de stupid. Doamne fereste. De abia astept sa il vad pe buglea , in 2050 când raportul va fi de 5 a1 :))))

  4. Pingback: Rareș Buglea și-a dat demisia din funcția de președinte al TNL Alba. Următorul pas ar putea fi demisia din partid | Alba24

  5. Kasper Johanson

    luni, 04.02.2013 at 19:38

    De bun simţ e, daca nu esti de acord cu ideea exprimata de un om, sa nu-l ataci pe el ci sa-i combaţi ideea prin argumente exprimate intr-un mod civilizat.

    Dar voi parcă vă trageţi din ţigănie. Poate d-asta îi şi apăraţi atât de mult pe rromi.

  6. ambra

    luni, 04.02.2013 at 22:41

    toate ca toate, dar vorbim despre un om care nu stie nici macar sa scrie corect romaneste, ce pretentii sa ai. cititi si voi postarea de pe facebook si vedeti ca la el „sa introdus”, „sa introducem” e tot o apa si-un pamant… ce-o putea fi in creierul ala mlastinos, doamne fereste! problema e ca idei grave de genul asta se pot transforma in fapte daca nu il pune nimeni „la zid” macar sa il arate cu degetul sa rada de el :)))

  7. chris

    marți, 05.02.2013 at 13:52

    Sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca cei mai multi dintre noi (romanii) suntem de acord cu ideea lu Rares Buglea.Oricum chiar daca nu in formula conceputa de el, suntem de acord ca trebuie facut ceva impotriva invaziei tiganesti din interiorul tarii NOASTRE.Cum varianta cu educarea si integrarea s-a dovedit doar un sac fara fund si fara rezultate, concluzia este ca pur si simplu tiganii nu pot fi nici educati nici integrati pentru ca nu vor si nu o vor vrea niciodata.Intrebarea ramane:ce solutii avem?Poate ca oameni ca Rares Buglea ar putea veni cu astfel de idei, bineinteles mai rafinate.Politicienii si jurnalistii care se arata indignati fie nu stiu (sau nu vor sa stie) fie sunt legati la ochi fata de ce se intampla in tara din cauza tiganilor.Noi romanii suferim atat in tara cat si in fata intregii lumi din cauza lor.Rares FII CONSCVENT si nu da inapoi,sunt multi care iti impartasesc opinia.Succes!

  8. Adi

    marți, 05.02.2013 at 15:49

    Sunt absolut de acord cu ideea sterilizarii voluntare a femeilor rome. este o alternativa la varianta de a li se da alocatie cand fac copii cu nemiluita, nu le impune nimeni. Este doar o propunere de a li se arata tiganilor ca exista si varianta sterilizarii. Cel mai bine este sa le intrebam si pe ele, poate vor. Nu inteleg de ce aceasta atitudine impotriva lui Buglea. Apoi sa nu uitam ca pt. orice copil de tigan sau tigan care nu face nimic, cineva trebuie sa plateasca din buzunar si acela nu este statul, ci romanii. Ar mai fi o varianta sa se deschida un cont special pt cei care nu sunt de acord cu sterilizarea si care vor sa cotizeze pt. tigani. Eu unul nu prea mai sunt de acord sa dau bani pt. tigani. Nu e nimeni impotriva ca tiganii sa faca copii,oricat de multi, dar sa nu-i creasca pe spinarea altora. Am ajuns incet dar sigur sa fim dominati si terorizati de tigani si aici nu intra categoria de oameni de talia lui Madalin Voicu, de exemplu. Suntem confruntati cu un fenomen social de amploare de asimilare a romanior de catre tigani, prin comportament, atitudine etc….deci atentie! ca-i o boala care se ia. Toata admiratia si respectul pt. curajul lui Rares Buglea, ar trebui pus ministru.

    • @adi

      marți, 05.02.2013 at 19:05

      Problema grava este ca acest domn Buglea a castigat de la o asociatie a rromilor suma de 70.000 lei!!!!!!!!!!!!!!!!! (nu stiu cat castigati dvs intr-un an, dar cred ca majoritatea romanilor castiga mult sub jumatate din aceasta!!!!!!), asociatie care deruleaza proiecte pentru integrarea si sprijinirea romilor. Ori daca dupa ce incasat aceasta IMENSA SUMA a ajuns la aceasta concluzie inseamna ca toti acesti bani (care de fapt sunt banii celor care muncesc!!!!!!!) au fost irositi in zadar. Parerea mea e, ca in aceste conditii, d-nul Buglea ar trebui sa restituie acesti bani!!!!!!!!!!!!!!

      • HaHaHa

        marți, 05.02.2013 at 21:42

        Rau e sa fii ignorant. Buglea a facut afirmatiile din cauza copiilor abandonati, situatii pe care le cunoaste mai bine decat noi. Suma pe care a primit-o de la Pakiv era probabil legata de munca pe care o depune in legatura cu comunitatea rroma. Sa nu crezi ca e doar un politician cu o afirmatie, el e si implicat in procesula acesta de integrare a rromilor, ce in mare parte il consider aiurea, cei ce vor, pot… restul nu sunt rromi, ci tigani. Pe tine te roade suma… pe noi, cei ce traim cu tiganii ne preocupa siguranta noasta. Azi-maine vom avea si noi mafii, stai numai sa creasca puradeii.

  9. Pingback: Rareș Buglea s-a ales cu plângere penală din partea a 7 ONG-uri pentru postarea rasistă de pe Facebook, iar 11 ONG-uri îi cer demisia din partid | Alba24

  10. Pingback: Rareș Buglea s-a ales cu amendă de 8.000 lei pentru mesajul de pe Facebook, prin care susținea sterilizarea femeilor rome | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax