Connect with us
Publicitate

SPORT

Powerlifting: Românii au fost la înălțime în Ungaria

Publicat

Lotul național de powerlifting al reprezentativei țării noastre a avut de înfruntat o competiție, în Ungaria. Cu bările încărcate până la refuz, participanții la Concursul Internațional de Powerlifting Gyoparos Kupa au reușit să doboare două recorduri mondiale, ambele omologate.

Țara noastră s-a prezentat onorabil, delegația română îndeplinindu-şi obiectivul stabilit înaintea acestei competiții. România a obținut locul 1, la categoria 90 de kg, printr-un rezultat excepțional (220 de kg ridicate). Cel care a obținut aurul a fost Ovidiu Pănăzan, sportiv legitimat la CS Zamolxis Alba Iulia. Un alt rezultat notabil a fost locul 3, obținut de Lucian Oţoiu. Acesta a participat la categoria 110 kg și a ridicat 215 kg. Chiar dacă nu au prins podiumul, Sorin Cazacu (125 kg), Dan Pastor (+125 kg) şi Levente Revesz (100 kg) au izbutit să obțină câteva locuri 4 și 5.

Pe națiuni, țara noastră a ocupat un loc 3, loc ce a adus o medalie de bronz ce valorează, în opinia membrilor federației, cât una de aur. ”Pentru cei care nu au înțeles încă, România a învins acolo unde alții, mai mulți, mai experimentați, mai bogați doar au participat. Pentru cei care nu au înțeles încă, cinci țări au aplaudat la scenă deschisă performanța unor sportivi ce au ridicat greutăți pe care unii doar le discută. S-a facut liniște? Poate că da, însă aici nu putem, pentru că acesta este doar începutul unui drum la capătul căruia România va deveni inima powerlifting-ului european ”, a declarat președintele Federației Române de Powerlifting, Ioan Frățilă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax