Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Pre-FânFest, la Artcafe Downtown din Alba Iulia: Discuții cu și despre Roșia Montană și concert Sky Swallows Challenger

Publicat

În cadrul Campaniei „Salvaţi Roşia Montană!” se organizează pre-event-urile FânFest 2012, pentru a-i introduce în atmosferă pe cei care vor urca în poiana de la Roșia Montană, la mijlocul lunii august. „FânFest” a ajuns în acest an la cea de-a VII-a ediție. Din 2004, festivalul îi adună la Roșia Montană pe cei care doresc să „țină munții în loc și să reziste prin cultură”, prin provocarea de a-și menține spiritul critic viu.

Fie că  au dorit să manifeste un mesaj social sau pur și simplu să își petreacă timpul într-un mod plăcut în mijlocul naturii la FânFest, toți cei interesați de această idee au fost invitați la pre-event, sâmbătă seara, la Artcafe Downtown din Alba Iulia. Au avut loc discuții cu și despre Roșia Montană și un concert Sky Swallows Challenger. Prețul unui bilet de intrare a fost 5 lei.

„Vrei să afli cum se organizează un festival pro-bono? Vrei să vezi ce înseamnă voluntariatul unor oameni care fac lucruri din conştiinţă, simţ civic şi demnitate? Vrei să ştii mai multe despre Roşia Montană, FânFest şi campania pentru apărarea acestei minunate localităţi? Vino la pre-event-urile FânFest 2012, ascultă muzică bună, dezbate cazul Roşia Montană, întreabă-ne şi întreabă-te: ce reprezintă Roşia Montană? De ce atât de mulţi artişti, scriitori, muzicieni şi membri ai societăţii civile vin, an de an, la FânFest, să o apere? Dacă şi cum poţi tu să ajuţi Roşia Montană? Şi lista întrebărilor rămâne, bineînţeles, deschisă” este mesajul transmis de organizatorii evenimentului pe Facebook.

Pre-eventurile „Salvați Roșia Montană” se vor desfășura în mai multe orașe din țară, după următorul program:

Cluj-Napoca – 18 iulie – Gambrinus Pub
Oradea – 20 iulie – Abyss Club
Alba Iulia – 21 iulie – Art Cafe Downtown
Bistriţa – 4 august – Terasa Vama Veche

La pre-event, cei prezenți au avut ocazia să asiste la o prezentare a Campaniei „Salvaţi Roşia Montană” și să participe la discuții libere cu și despre Roșia Montană. Seara a continuat cu un concert Sky Swallows Challenger și un after-party.

FOTO: Diana TOTH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Anda

    miercuri, 18.07.2012 at 11:56

    Un pre-event la fel de neeficient ca si festivalul. Nu vad cum ii ajuta pe rosieni faptul ca se strang niste ecologisti si asculta muzica. Macar daca ar fi putut sa vina rosienii, sa participe si ei,dar din pacate nu prea am cum sa vina. cu un venit de doar 180 lei/luna, cam greu sa se deplaseze in alt oras.

  2. Nicu

    miercuri, 18.07.2012 at 12:57

    daca s-ar dona rosienilor banii stransi din biletele de intrare, m-as duce si eu. Dar din cate am vazut pana acum,nu e cazul. anyway, activistii astia nu inteleg ca rosienii si Rosia Montana au nevoie de investitii, cu locuri de munca, ecologizare, patrimoniu restaurat, perspective de viitor, nu de un festival de doae 3 zile!

  3. cristi

    joi, 19.07.2012 at 11:41

    @Anda si Nicu:
    Totul este eficient si este chiar pentru rosieni! Pentru acei rosieni care au coloana vertebrala si nu accepta minciuna, lacomia si coruptia promovate RMGC. Banii aceia chiar se vor dona rosienilor, dar celor care se opun proiectului, pentru ca ceilalti oricum primesc suficienti de la RMGC!

    • Ionut

      joi, 19.07.2012 at 13:57

      normal ca-i donati celor care se opun, pentru ca sunt aceiasi care organizeaza acest festival si trebuie sa iesiti in profit! daca au primit bani de la RMGC, ceilalti, asa – peste 80% dintre rosieni, inseamna ca au fost despagubiti pentru expropieri si au inceput o viata noua departe de poluare si saracia pe care, voi, astia,contra proiect, vreti s-o mentineti!

  4. cristi

    vineri, 20.07.2012 at 11:08

    @Ionut:
    nu vrem sa mentinem nicio poluare, ci voi vreti una infinit mai mare decat cea existenta acum! nu rezolvi o problema de mediu generand un proces mult mai grav cu riscuri enorme! deschizand cea mai mare mina de suprafata din Europa (defrisand si decopertand toata zona) rezolvi problema ecologica??!! Este aberant sa sustii asa ceva! Dragi rmgc-isti, treziti-va din cosmarul indus mental de aceasta corporatie care va serveste minciuni pe tava si pormisiuni desarte zilnice!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax