Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Precizări de la IPJ Alba privind CARAMBOLUL de pe autostradă. Secţia Drumuri Naţionale Deva, amendată cu 8.000 de lei

Publicat

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba a transmis precizări privind accidentul produs duminică pe Autostrada Orăştie-Sibiu, în zona Cunţa, în care au fost rănite patru persoane şi avariate 31 de autovehicule. Potrivit IPJ, carambolul s-a produs din cauza poleiului şi ceţii dense, iar Secţia de Drumuri Naţionale Deva, administratorul drumului public, a fost amendat cu 8.000 de lei, pentru că nu a intervenit corespunzător cu material antiderapant.

Potrivit IPJ Alba, duminică, 22 decembrie, la ora 8.50, pe Autostrada A1, Deva – Sibiu, pe sensul de mers Sebeş-Sibiu, în zona localității Cunţa, la ieşirea de pe autostradă, din cauza poleiului “care s-a format instantaneu pe partea carosabilă şi a ceţii dense, au avut loc mai multe tamponări succesive faţă-spate, în care au fost avariate 31 de autovehicule, iar un număr de 9 autovehicule, care se aflau intercalate între cele avariate, nu au suferit avarii.

La faţa locului s-a deplasat echipa de cercetare din cadrul  Inspectoratului Județean de Poliţie Alba, formată din 10 polițiști rutieri şi un tehnician criminalist, care a  luat primele măsuri, respectiv devierea traficului rutier  pe DN1 Sebeş – Sibiu.

De asemenea, s-a luat legătura cu Inspectoratul de Politie Judeţean  Hunedoara, care a intervenit pentru devierea traficului pe ruta  Orăştie – DN7 – Sebeş.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că T.M.C., de 26 de ani, din comuna Epureni, judeţul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, intrând în coliziune faţă–spate, cu un autoturism condus de N.T., de 35 de ani, din comuna Leordeni, judeţul Argeş, după care s-au produs mai multe tamponări successive faţă – spate.

În urma evenimentelor rutiere, M.A.M., de 23 de ani, din municipiul Sighişoara, judeţul Mureş, pasager într-unul din autovehiculele implicate în accident, a suferit leziuni corporale grave (fractură epifiză distală), iar trei femei de 33, 26 şi 35 de ani, pasagere în alte autoturisme implicate, au suferit leziuni corporale uşoare, fără a rămâne internate în spital.

Întrucât administratorul drumului public, (Secţia de Drumuri Naţionale Deva), nu a intervenit  corespunzător cu material antiderapant, a fost sancţionat  contravenţional, în conformitate cu prevederile art.3 alin 1 din Regulamentul de Aplicare a Ordonanţei de Urgenţă 195/2002, cu suma de 8.000 lei”.

Reamintim că în urma accidentului, circulaţia pe sensul Sebeş-Sibiu pe autostradă a fost blocată pentru mai bine de cinci ore.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Accident pe Autostrada 1 în zona Cunța între 31 de mașini. Patru persoane rănite. Circulația spre Sibiu a fost deviată pe DN1

Citeşte şi Accidentul de la Cunța: CNADNR spune că s-a intervenit cu antiderapant pe autostradă, dar l-a suspendat din funcție pe șeful Centrului de Întreținere

Citeşte şi Vicepreşedintele CJ Alba cere demisia şefului CNADNR: În zona nodurilor rutiere de la Sebeş nu sunt puncte de deszăpezire. Oricând se pot produce accidente

Citeşte şi Paula Seling implicată în accidentul de pe Autostrada Sibiu-Orăștie. „Slavă Domnului, noi suntem ok, dar sunt oameni foarte grav accidentați”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax