Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Precizări de la ministrul Comunicaţiilor, despre scutirea de impozit pentru programatori. Cum se extind facilităţile de la stat pentru industria IT

Publicat

calculator posturi computer laptop Toți programatorii, indiferent de domeniile de activitate din care provin, vor beneficia de scutirea de impozit care în prezent se aplică doar parțial în industria IT. Anunţul a fost făcut în şedinţa de Guvern de miercuri, de către ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Augustin Jianu.

Ministrul Comunicațiilor a promis extinderea facilității de scutire de la impozit și la angajații din domeniul outsourcing, în condițiile în care software-ul la comandă reprezintă mai mult de jumătate din industria de IT.

„După cum știți, conform legii finanțelor publice, programatorii beneficiază de o scutire de impozitare. În luna decembrie a anului trecut, Guvernul a dat un ordin care să faciliteze accesul pentru start up-uri însă, prin adăugarea unei sintagme, a fost exclusă piața de outsurcing. Am primit multe sesizări cu privire la acest aspect și suntem într-o etapă finală cu privire la elaborarea unui ordin care să permită această scutire și pentru domeniul de software la comandă”, a declarat Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Potrivit acestuia, începând de la 1 ianuarie 2018 se va extinde scutirea de impozit şi pentru programatorii cu studii medii, dar şi pentru alte modele de afaceri care, în momentul de faţă, nu beneficiază de această facilitate.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax