Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Precizări de la Parchet în cazul funcţionarului de la Finanţe arestat la Alba, pentru luare de mită: „Inculpatul a pretins în mod direct suma de 3.000 lei de la un avocat”

Publicat

arestat, catuse Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba face precizări în legătură cu cazul funcţionarului de la Finanţe Alba prins în flagrant în timp ce lua mită. Procurorii spun că bărbatul, de 46 de ani, „a pretins în mod direct suma de 3.000 lei de la un avocat”.

Reamintim că procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus reţinerea suspectului Dorinel Bumb, referent în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba, în vârstă de 46 ani, pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 3 octombrie, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Citeşte şi Funcţionar de la Finanţe Alba, REŢINUT pentru luare de mită. A fost prins în flagrant de DGA, în timp ce primea 3000 de lei

Marţi, 4 octombrie, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi la aceeaşi dată, urmare propunerii formulate de către procuror,  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, transmite Parchetul, într-un comunicat.

Vezi şi Dorinel Bumb, funcţionarul de la Finanţe Alba prins în flagrant de DGA în timp ce primea 3.000 de lei, ARESTAT preventiv pentru 30 de zile

„S-a reţinut că, la data de 29.09.2016, inculpatul a pretins în mod direct suma de 3.000 lei de la un avocat, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv, după ce a efectuat în cursul anului 2015 o inspecţie fiscală şi pentru a nu efectua în mod corect în viitor un control fiscal. Suma de bani a fost primită efectiv în data de 3.10.2016 de la denunţătoare, procedându-se la constatarea infracţiunii flagrante.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţiei Alba şi Inspectoratului Judeţean de Poliţiei Alba – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare”, se mai arată în comunicat.

Avocatul la care fac procurorii referire este din Sebeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax