Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PRECIZĂRI de la Primăria Aiud privind accesul provizoriu pentru localnicii din Gâmbaș afectați de lucrările la Autostrada Sebeș-Turda

Publicat

primaria aiud

primaria aiud Primăria Municipiului Aiud a transmis noi precizări cu privire la drumul de acces al cetățenilor din satul Gâmbaș care au reclamat faptul că, din cauza lucrărilor de pe tronsolul 3 al autostrăzii Sebeș-Turda, nu au acces spre terenurile agricole. În urma întâlnirilor dintre primarul Mihai Horațiu Josan, prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer și reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, s-a stabilit că accesul provizoriu la terenuri se va realiza prin șantier, utilizând cele două puncte: punctul de intersecție cu drumul agricol de exploatare de sub coastă și punctul identificat în zona Cimitirului Reformat din localitatea Gâmbaș.

„Așa cum deja probabil se știe, luni 22 iunie 2015, localnicii din Gâmbaș au organizat un protest, blocând drumurile tehnologice de pe tronsonul 3 al autostrăzii Sebeș – Turda. Nemulțumirea cetăţenilor se datora faptului că proiectantul autostrăzii nu a prevăzut un drum care să le permită accesul spre terenurile agricole și la cimitirul reformat al localității, deşi înaintea demarării lucrărilor, acesta îi asigurase că are în vedere rezolvarea tuturor căilor de acces solicitate.

Deplasându-se la fața locului, primarul municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan, a constatat că revendicările cetățenilor sunt îndreptățite, astfel că a hotărât, de comun acord cu aceștia, convocarea unei întâlniri de urgență cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și cu cei ai societății constructoare Tirenna Scavi, pentru a găsi o soluție la problemele ridicate de locuitorii din Gâmbaș.

La întâlnirea astfel planificată și care a avut loc miercuri, 24 iunie 2015, la Gâmbaș, a participat și prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer, în calitate de reprezentant al Guvernului României în teritoriu și nicidecum în calitate de arbitru, așa cum, în mod eronat este considerat de către unele persoane.

Discuțiile au continuat apoi în sala Ion I. C. Brătianu a Primăriei municipiului Aiud, dar prefectul nu a mai participat la acestea. În schimb, au participat reprezentanții beneficiarului Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj: Sabău Vasile și  Florea Mioara, reprezentantul societății Tirrena Scavi – Ștefan Kovrig, reprezentanții municipiului Aiud – primar Mihai Horațiu Josan, director executiv Delia Florea și director SPAPL Ștefan Rodean, iar din partea cetățenilor localității Gâmbaș au participat Ioan Varro, Moricz Francisc, Silviu Popa și  Liviu Gruia.

Conform minutei întâlnirii, încheiate din dispoziția primarului municipiului Aiud, în patru exemplare, câte una pentru fiecare parte și transmisă prefectului județului Alba, întâlnirea a avut ca scop soluționarea problemelor tehnice legate de accesul cetățenilor din localitatea componentă Gâmbaș, către terenurile agricole aflate în proprietate sau în exploatare, iar în urma discuțiilor purtate s-a stabilit că accesul provizoriu la terenuri se va realiza prin șantier, utilizând cele două puncte: punctul de intersecție cu drumul agricol de exploatare de sub coastă și punctul identificat în zona Cimitirului Reformat din localitatea Gâmbaș.

Acelaşi document, încheiat la sediul Primăriei municipiului Aiud ne demonstrează că o altă decizie care s-a adoptat cu prilejul întâlnirii a fost aceea că drumul provizoriu de sub coastă va fi întreținut permanent, de către firma care execută lucrările, până la realizarea accesului definitiv în acea zonă.

Mai mult decât atât, vineri, 26 iunie 2015, primarul municipiului Aiud, Mihai Horaţiu Josan a fost anunțat că în urma reproiectării, accesul definitiv la terenurile agricole se va face pe un drum ce va subtraversa autostrada, drum ce va avea o lățime de 5 metri și 5 metri înălțime ,” au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Vezi şi Primăria Aiud, despre problemele de la Gâmbaş privind Autostrada Sebeş-Turda. Acces provizoriu prin două puncte şi drum nou, prin reproiectare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax