Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Precizări privind depunerea dosarelor de pensie anticipată sau anticipată parţială

Publicat

Casa Judeţeană de Pensii Alba informează referitor la stabilirea şi recalcularea pensiei anticipate sau pensiei anticipate parţiale. Potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, cererea de pensionare, împreună cu actele care dovedesc îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege se vor depune la Casa teritorială de pensii cu 30 de zile calendaristice înainte de data împlinirii condiţiilor de pensionare.

Prin urmare, persoanele care îndeplinesc condiţiile de înscriere la pensie anticipată şi pensie anticipată parţială începând cu data de 1 ianuarie 2011 pot solicita înscrierea la aceste categorii de pensii, din data de 2 decembrie 2010. Persoanele care au îndeplinit sau îndeplinesc condiţiile de înscriere la pensie anticipată sau anticipată parţială până la data de 31 decembrie 2010 vor putea solicita înscrierea la aceste categorii de pensii, începând cu data de 3 ianuarie 2011.

Beneficiarii pensiei anticipate şi anticipate parţiale, care au împlinit sau împlinesc vârsta standard de pensionare până la data de 1 ianuarie 2011 şi nu au solicitat trecerea în categoria pensionarilor pentru limită de vârstă vor fi trecuţi din oficiu la pensie pentru limită de vârstă, începând cu data de 1 ianuarie 2011: „Precizăm că, odată cu trecerea la pensie pentru limită de vârstă, conform prevederilor legale, pensia se va recalcula, după caz, prin eliminarea diminuării prevăzute de lege şi prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioadele de anticipare”, a explicat Nicolae Nartea, directorul Casei Judeţene de Pensii Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax