Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefecţii şi subprefecţii nu vor mai fi funcţionari publici. Vor fi asumaţi politic. Proiect de modificare a legislaţiei

Publicat

prefectura institutia prefectului consiliul judetean alba Prefecţii, subprefecţii şi inspectorii guvernamentali vor fi scoşi din categoria funcţionarilor publici, urmând să fie asumaţi politic, potrivit unui proiect de modificare a Statutului funcţionarilor publici.

Potrivit proiectului obtinut de HotNews.ro, la art 118/2 se arată că „funcţiile publice de prefect, subprefect şi inspector guvernamental se desfiinţează la 60 de zile de la data intrării in vigoare a prezentei legi”.

De asemenea, „pe o perioadă de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi funcţiile de prefect, subprefect şi inspector guvernamental sunt funcţii publice din categoria înalţilor funcţionari publici, iar regimul juridic aplicabil este cel prevăzut de prezenta lege pentru funcţiile publice din categoria înalţilor funcţionari publici.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, înalţilor funcţionari publici numiţi definitiv la data intrării în vigoare a prezentei legi în funcţiile publice de prefect, subprefect şi inspector guvernamental li se aplică una dintre următoarele masuri:

– mobilitate într-o funcţie publică din categoria înalţilor funcţionari publici;

– transfer într-o funcţie publică din categoria funcţiilor publice de conducere sau execuţie;

– mutare definitivă într-o funcţie publică din categoria funcţiilor publice de conducere sau execuţie;

– eliberarea din funcţia publică în condiţiile prevăzute la art.99 alin.(1) lit.b), la împlinirea termenului prevăzut la alin.(1), dacă nu a ocupat o altă funcţie publică în condiţiile prevăzute la lit.a)-c)”.

Proiectul de lege propune şi că „stabilirea funcţiilor publice specifice şi echivalarea acestora cu funcţiile publice generale se realizează în termen de maximum 1 an de la data intrării în vigoare a prezentei legi”. În categoria functiilor publice specifice intră cele de auditor public, inspector vamal, manager public, arhitect şef.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax