Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectul Gheorghe Feneşer s-a întâlnit cu reprezentanta CE, Angela Filote la Alba Iulia. Discuţii despre plata făcută către prestatori, în cazul Gall-urilor

Publicat

Miercuri, la sediul prefecturii din Alba Iulia, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Angela Filote a avut în întâlnire cu reprezentatul Guvernului în teritoriu, Gheorghe Feneşer. În cadrul întâlnirii, prefectul a prezentat profilul judeţului Alba, dar şi o situaţie privind atragerea fondurilor europene, la nivel local.

În cadrul întâlnirii de miercuri de la Instituţia Pefectului, tema principală a discuţiilor a vizat proiectele şi finanţările europene. Au fost discutate totodată, unele probleme identificate de diverse instituţii în procesul de accesare a fondurilor europene.

„Spre exemplu în cazul Gall-urilor, se doreşte ca plata să poată fi efectuată direct în contul prestatorului, fără a mai implica beneficiarul. Eliminarea plăţilor intermediare către beneficiari ar reprezenta astfel o reducere a birocraţiei şi o simplificare a procedurilor de lucru” a precizat prefectul.

Angela Filote a precizat faptul că, Comisia Europeană poate avea un rol de recomandare privind cheltuirea eficientă a fondurilor UE, însă deciziile concrete aparţin Guvernului României.

Referitor la plata directă în contul prestatorilor, reprezentanta CE a precizat că se fac demersuri în acest sens, urmând a se concretiza în viitorul apropiat. Aceasta a adăugat faptul că va ţine cont de sugestiile primite în cadrul vizitei întreprinse în judeţul Alba, pe care va încerca să le traspună în practică prin diverse iniţiative.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax