Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectura Alba: Controale de la Mediu la digurile şi barajele din judeţ. Iniţiativă pentru interzicerea tăierilor pe malul râului Sebeş

Publicat

barajul mihoesti De marţi până joi, în judeţul Alba se desfăşoară acţiuni de verificare a stării tehnice şi funcţionare a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe râurile interioare. Prefectul a solicitat controale şi la exploatarea de balast de pe râul Mureş, în apropiere de Mihalţ şi va susţine o iniţiativă pentru interzicea tăierilor rase în bazinul râului Sebeş.

Verificarea se face de către reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice – Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Administraţiei Naţionale „ Apele Române”, Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, RNP Romsilva – Direcţia Silvică Alba, S.C. Hidroelectrica S.A. – S.H. Sebeş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba şi Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba.

Tematica de control vizează verificarea stării tehnice şi funcţionale a digurilor şi barajelor, verificarea lucrărilor de regularizare a cursurilor de apă, evidenţierea punctelor critice de pe cursurile de apă, situaţia stocurilor de materiale şi mijloace de apărare existente, verificarea reactualizării Planurilor de acţiune în caz de accident la baraj, verificarea la nivelul unităţilor administrativ teritoriale a modului în care au fost afişate în locuri publice semnificaţia codurilor de culori pentru avertizările meteorologice şi hidrologice, precum şi semnificaţia semnalelor de alarmare acustică a populaţiei, afişarea extraselor din Planul local de apărare împotriva inundaţiilor, gheţurilor şi poluărilor accidentale la sediul primăriilor şi pe pagina de internet a instituţiei.

Echipa de control formată din reprezentanţi ai instituţiilor menţionate anterior s-a întâlnit marţi, cu prefectul Gheorghe Feneşer pentru a-şi face cunoscute obiectivele controlului. Prefectul le-a solicitat acestora să includă în programul de control şi verificarea exploatării de balast de pe râul Mureş din apropierea localităţii Mihalţ.

Totodată, în urma discuţiilor purtate de către prefect cu reprezentanţii Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, s-a ajuns la concluzia că va susţine o iniţiativă privind interzicea tăierilor rase în bazinul râului Sebeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ava Mirea

    marți, 28.10.2014 at 14:15

    Cand faceti si un control la poluatorii din Sebes ? Ca ne omoara cu zile! Nu aveti curaj, domnilor dela Garda de Mediu ? Am inteles ca poluatorii din Sebes isi rezolva problemele la Bucuresti si ca nici nu va baga in seama pe cei de la Alba!!!???

  2. nelu

    marți, 28.10.2014 at 20:50

    Ce sa faca prefectul ca el nare timp de verificari,merge la vanatoare cu masinile prefecturii saracu nare bani de motorina la masinile lui!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax