Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Pregătiri pentru COD GALBEN de ninsori, lapoviţă şi vânt puternic. La Cugir, simulare de destroienire

Publicat

cod galben

Autorităţile din Alba se pregătesc pentru vreme cu precipitaţii de lapoviţă şi ninsoare şi vânt puternic, anunţată pentru următoarele două zile. La Cugir, administraţia locală a coordonat o simulare de destroienire şi a dispus formarea echipelor de permanenţă.

Administrația locală din Cugir s-a pregătit cu toate utilajele necesare pentru deszăpezire, dar și material antiderapant. Vineri a avut loc o simulare de destroienire, astfel că lucrătorii de la biroul Administrația Domeniului Public (ADP) din Primărie, împreună cu echipele de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au scos de la naftalină toate utilajele și le-au pus în funcțiune.

Citeşte mai mult pe Cugir.Alba24.ro.

Meteorologii anunţă vreme rece, local geroasă dimineaţa în centrul şi nord-estul ţării, pentru ziua de sâmbătă. De după-amiază, norii şi precipitaţiile se extind începând din regiunile vestice şi sud-vestice, unde vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Noaptea, precipitaţiile vor cuprinde toată ţara, în sud va ploua şi vor fi condiţii de polei, iar în rest vor predomina ninsorile. Temperaturile maxime sunt cuprinse între minus 5 şi 5 grade, mai ridicate pe litoral spre 8 grade.

Duminică, în toate regiunile se vor semnala precipitaţii – lapoviţe şi ninsori în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş şi jumătatea de nord a Moldovei şi mixte în Transilvania. Cantităţile de apă vor fi importante. Vântul va fi activ în toată ţara, dar va înregistra viteze mari în special la munte, în sudul, centrul şi estul ţării. Temperatura aerului mai creşte îndeosebi în sud-estul ţării, astfel la amiază se vor înregistra de la minus 3, minus 2 grade în nordul Moldovei, până la 11-13 grade în Dobrogea.

UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri cod galben de ninsori, lapoviţă şi vânt puternic valabil de sâmbătă, 8 decembrie, ora 17.00 până duminică, la ora 8.00. “Vremea se va înrăutăţi treptat în vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte. În seara zilei de sâmbătă 8 decembrie şi în noaptea de sâmbătă spre duminică va ninge în Banat, Crişana, apoi şi în Maramureş şi nordul Moldovei, iar în Transilvania şi Oltenia vor fi precipitaţii mixte. În zona montană şi în Banat, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50 l/mp. Vântul va avea intensificări în sudul şi sud-estul ţării, dar mai ales la munte şi în sudul Banatului, unde va viscoli ninsoarea”, se arată în avertizare.

Duminică, între orele 8.00 şi 20.00, vor fi precipitaţii în toate regiunile, sub formă de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, mixte în Transilvania şi Oltenia şi ploi în Muntenia şi Dobrogea. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25-30 l/mp în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în Moldova. Îndeosebi în prima parte a zilei, vântul va avea intensificări, iar în Crişana, Banat şi la munte va viscoli ninsoarea. În Dobrogea, dar şi în sudul Olteniei şi al Munteniei, inclusiv în Municipiul Bucureşti, precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax